Διακίνηση ναρκωτικών στο Φόδελε: Μόνο ο επικεφαλής της «φαμίλιας» επιστρέφει στη φυλακή

Κρήτη
Διακίνηση ναρκωτικών στο Φόδελε: Μόνο ο επικεφαλής της «φαμίλιας» επιστρέφει στη φυλακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι κάθειρξη 9 ετών και τριών μηνών αλλά και χρηματική ποινή 10.200 ευρώ

Μόνο ο επικεφαλής της «φαμίλιας» που βρέθηκε στο εδώλιο για εμπόριο ναρκωτικών εν μέσω καραντίνας θα παραμείνει στη φυλακή, όπως αποφάσισε το δικαστήριο τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι κάθειρξη 9 ετών και τριών μηνών αλλά και χρηματική ποινή 10.200 ευρώ.

Από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, ένας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, τέσσερις καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκαν και δυο αλλοδαποί σε φυλάκιση 3 και 4 ετών αντίστοιχα.

Οι συνήγοροι του δεύτερου κατηγορουμένου επικαλέστηκαν σοβαρά προβλήματα υγείας, ζητώντας να αποφυλακιστεί και εκείνος όμως το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε προτείνει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης από 3 έως και 10 έτη, για τους 8 κατηγορούμενους που βρίσκονται στο εδώλιο για τη μεγάλη «οικογενειακή» υπόθεση κατοχής και διακίνησης Ναρκωτικών που εκδικάστηκε σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Το χρονικό

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε λάβει χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε Ηρακλείου. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι ποσότητες των ναρκωτικών «αποκρύπτονταν σε υπαίθρια και δύσβατα σημεία, καθώς και σε χώρο αποθήκης οικίας (καβάτζες)».

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - 5 κιλά και 45 γραμμάρια κάνναβης, 344 γραμμάρια κοκαΐνης, το ποσό των 4.640 ευρώ που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 12 κινητά τηλέφωνα, δύο ζυγαριές ακριβείας και διάφορα «είδη επιμερισμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος κατηγορούμενος είχε ισχυριστεί κατά την απολογία του ότι είχε την ποσότητα κοκαϊνης για δική του προσωπική χρήση. Ο 52χρονος πατέρας του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Το ίδιο έκαναν και ο 3ος κι ο 4ος κατηγορούμενος. Αναφορικά με τον πέμπτο Κρητικό κατηγορούμενο, αυτός φέρεται να υποστήριξε ότι κατείχε την ποσότητα κάνναβης που εντοπίστηκε για δική του προσωπική χρήση.

Εξάλλου, οι δύο πρώτοι αλλοδαποί κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ ο τρίτος αλλοδαπός υποστήριξε ότι προμηθεύτηκε τα 9 γραμμάρια κοκαίνης για δική του προσωπική χρήση, ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν τα προμηθεύτηκε από κάποιον συγκατηγορούμενό του.

Μεταξύ των δικηγόρων που αγόρευσαν, ήταν και ο κ. Ελευθέριος Κάρτσωνας, ο οποίος μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «πωλήσεις ναρκωτικών χωρίς ωστόσο να εντοπίζεται η ναρκωτική ουσία», αναφερόμενος στην –σύμφωνα με την υπεράσπιση- έλλειψη στοιχειοθέτησης της πώλησης ναρκωτικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News