Καρτερός: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των περιφράξεων - Σταδιακή εκκένωση του χώρου (εικόνες)

Κρήτη
Καρτερός: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των περιφράξεων - Σταδιακή εκκένωση του χώρου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022, στο σημείο βρέθηκε εργολάβος και ξεκίνησε η απομάκρυνση των περιφράξεων και των μη κατοικήσιμων οικημάτων, ενώ ζητήθηκε διορία 24ωρών για τα τροχόσπιτα

Έφτασε η ώρα όπως φαίνεται, για σταδιακή εκκένωση των ανθρώπων που ζουν στα τροχόσπιτα τους στον Καρτερό, μετά τη σχετική απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης η οποία υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς.

Το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022, στο σημείο βρέθηκε εργολάβος και η ΕΛΑΣ και ξεκίνησε η απομάκρυνση των περιφράξεων και των μη κατοικήσιμων οικημάτων, ενώ ζητήθηκε διορία 24ωρών για τα τροχόσπιτα.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο βρέθηκε την Τρίτη, 12 Ιουλίου, μηχανικός της αποκεντρωμένης διοίκησης και εργοδηγοί, οι οποίοι σχεδίασαν τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση των τροχόσπιτων και την κατεδάφιση κάποιων πρόχειρών κατασκευών.

Με απόγνωση και θλίψη οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για όσα συμβαίνουν, ενώ με δάκρυα στα μάτια τόνισαν ότι δεν έχουν κάπου αλλού να μείνουν, καθώς αυτά που κάποιοι αποκαλούν παραπήγματα, είναι τα σπίτια που εδώ και χρόνια ζουν χειμώνα καλοκαίρι.

Μηχανικός και εργοδηγοί εξήγησαν στους κατοίκους, ότι η έναρξη των εργασιών απομάκρυνσης των τροχόσπιτων και κατεδάφισης των κατασκευών θα ξεκινήσει από αυτά που είναι εγκαταλελειμμένα, δίνοντας τους όπως είπαν το χρόνο που χρειάζονται για να μπορέσουν να προετοιμάσουν την απομάκρυνσή τους και κυρίως σπίτια για να μπορέσουν να εγκατασταθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News