Νέος σεισμός 3,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι τα ξημερώματα

Κρήτη
Νέος σεισμός 3,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι τα ξημερώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 3,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα ανατολικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος 11,2 χιλιόμετρα, ενώ σημειώθηκε στις 03:49 τα ξημερώματα

Μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 3,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα ανατολικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος 11,2 χιλιόμετρα και σημειώθηκε στις 03:49 τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, 17 Ιουλίου στο Αρκαλοχώρι σημειώθηκε ένας ακόμη σεισμός, μεγέθους 3.9 Ρίχτερ, όπως καταγράφεται σε αναθεωρημένη λύση. 

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, άλλη μία ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 3.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην ίδια περιοχή. 

Πιο συγκεκριμένα ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ηράκλειο και το επίκεντρο του σεισμού ήταν 11 χλμ βόρεια - βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου.

Το εστιακό του βάθος ήταν 5.7χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται πως νέα ισχυρή σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» το Ηράκλειο, το πρωί και πιο συγκεκριμένα στις 04:34. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 3,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και εστιακό βάθος 14,4 χιλιόμετρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News