Ηράκλειο: Στο στόχαστρο εμπρηστών το δάσος της Κέρης - Δραστικά μέτρα για την προστασία της περιοχής (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Στο στόχαστρο εμπρηστών το δάσος της Κέρης - Δραστικά μέτρα για την προστασία της περιοχής (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς υπεκφυγές ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Ηρακλείου ξεκαθαρίζει πως οι φωτιά στην Κέρη δεν είναι αποτέλεσμα καμιάς άλλης αιτίας πέραν του εμπρησμού - Λίγο μετά την τιτάνια μάχη για την οριοθέτηση της φωτιάς, ο αξιωματικός της πυροσβεστικής αλλά και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών
  • «Έσωσαν» τον δάσος από την τρίτη κατά σειρά πυρκαγιά σε έναν μήνα
  • Δραστικά μέτρα προ των πυλών για την προστασία της περιοχής
  • Ηχηρό μήνυμα του διοικητή της Π.Υ. Ηρακλείου και του δημάρχου Μαλεβιζίου

Με τον πλέον σαφή τρόπο πυροσβεστική υπηρεσία και τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνουν πως οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στο δάσος της Κέρης είναι αποτέλεσμα εμπρησμού. Μάλιστα ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς, έντονα φορτισμένος, ζητά από τους πολίτες τη συνεργασία τους προκειμένου όπως είπε χαρακτηριστικά να ανακαλύψουν τα αρρωστημένα μυαλά που θέλουν να βλάψουν τον τόπο.

Παράλληλα οι τοπικές αρχές σημειώνουν πως πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση όλοι, με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, να δηλώνει πως μια σειρά μέτρων αναμένεται να υιοθετηθούν σε συνεργασία και με τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να προστατευθεί αυτός ο υπέροχος πνεύμονας πρασίνου - όαση μέσα στην ξηρή και πετρώδη περιοχή - του Μαλεβιζίου. 

Επισημαίνεται ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο τους ενός μήνα που το δάσος της Κέρης παραδίδεται στις φλόγες.   

«Πανστρατιά» για να σωθεί η Κέρη 

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το Σάββατο, 16 Ιουλίου, επιχείρησαν διαθέσιμες δυνάμεις της πυροσβεστικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενισχυόμενες από ομάδα 30 δασοκομάντο που έφτασαν με ειδική πτήση της Aegean  που έφτασαν από Θεσσαλονίκη, με δεκάδες εθελοντές και εργαζόμενους στου δήμου Μαλεβιζίου να σπεύδουν για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς ενώ στο έργο συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα, ένα της πυρoσβεστικής και ένα του στρατού.

Περισσότερα από 200 είναι τα καμένα στρέμματα δάσους και δασικής έκταση στην Κέρη με τις αρχές τώρα να εξετάζουν το ενδεχόμενο υιοθέτησης πρόσθετων μέτρων για την προστασία της περιοχής… 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News