Ηράκλειο: Οριοθετήθηκε η φωτιά στο δάσος της Κέρης (εικόνες, βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Οριοθετήθηκε η φωτιά στο δάσος της Κέρης (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε στο δάσος της Κέρης, το μεσημέρι του Σαββάτου - Πρόκειται για την τρίτη μέσα σε λίγες εβδομάδες

Οριοθετήθηκε πλήρως, σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, 16 Ιουλίου στο δάσος της Κέρης του Δήμου Μαλεβιζίου. Πρόκειται για την τρίτη φωτιά που εκδηλώνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν στην περιοχή για την οριοθέτηση της φωτιάς και πιο συγκεκριμένα στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβεστικά οχήματα, πέντε μικρά, ένα πεζοπόρο από το Ηράκλειο, μία Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων επίσης από το Ηράκλειο, 30 δασοκομάντος από την Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ήρθαν με ειδική πτήση της Aegean το απόγευμα του Σαββάτου, επιχείρησαν στη φωτιά της Κέρης και ακολούθως σπεύδουν για την συνδρομή στην κατάσβεσης στην φωτιά νότια του Ρεθύμνου.

Παράλληλα για την κατάσβεση της φωτιάς στο δάσος της Κέρης επιχείρησαν επτά υδροφόρες, πέντε από την Περιφέρεια και δύο από τον Δήμο Μαλεβιζίου, 5 μηχανήματα GCP, γεωργικοί ελκυστήρες, ενώ σημαντική ήταν η συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντών από την περιοχή, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλεβιζίου. Την ίδια ώρα στο σημείο βρέθηκαν και συνέδραμαν δυνάμεις της αστυνομίας παρουσία του αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου, ταξιάρχου Νίκου Σπυριδάκη.  

Σημειώνεται ότι από αέρος επιχείρησαν και δύο ελικόπτερο, ένα Σινούκ και ένα της πυροσβεστικής.  

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1548286476047114243

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News