Κρήτη: Σειρά καταγγελιών βιασμού φέτος το καλοκαίρι σε Χερσόνησο και Μάλια

Κρήτη
Κρήτη: Σειρά καταγγελιών βιασμού φέτος το καλοκαίρι σε Χερσόνησο και Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χθεσινό νέο περιστατικό και η υπόθεση που συγκλόνισε το νησί με τον πατέρα που προφυλακίστηκε με την κατηγορία του βιασμού της κόρης του και στην συνέχεια αποφυλακίστηκε

Κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν 28χρονο νεαρό, τον οποίο γνώρισε σε ταβέρνα στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων. Ο λόγος για μια νεαρή τουρίστρια από την Ολλανδία, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Κρήτη για διακοπές με την παρέα της.

Μετά την καταγγελία που έγινε σε βάρος του, ο 28χρονος μετέβη από μόνος του στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, όπου έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών. Παρά το ότι ο νεαρός άνδρας αρνείται πεισματικά ότι βίασε την κοπέλα, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για βιασμό και αναμένεται να απολογηθεί σήμερα το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολλανδή, ηλικίας 21 ετών, μετέβη πριν από λίγα 24ωρα σε ταβέρνα όπου εργάζεται ο 28χρονος άνδρας, αλβανικής εθνικότητας, μαζί με την παρέα της για να φάνε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 21χρονη μετέβη και την επομένη με μια φίλη της στο ίδιο κατάστημα.

Όπως έγινε γνωστό, αργότερα το ίδιο βράδυ οι κοπέλες βρέθηκαν μαζί με τον 28χρονο σε μπαρ της περιοχής για να διασκεδάσουν. Εκεί, ο 28χρονος φέρεται να πρότεινε στην 21χρονη να μεταβούν μαζί στο σπίτι του. Η κοπέλα φέρεται να δέχτηκε.

Λίγες ώρες αργότερα, η 21χρονη φέρεται να τηλεφώνησε στη φίλη της και να της είπε με λυγμούς ότι ο 28χρονος τη βίασε. Ακολούθησε καταγγελία της νεαρής Ολλανδής στο Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου. Λίγο αργότερα, ο νεαρός πληροφορήθηκε ότι έγινε σε βάρος του καταγγελία κι εμφανίστηκε αυτοβούλως ενώπιον της Αστυνομίας, η οποία τον συνέλαβε.

Άλλη εκδοχή

Χθες, ο 28χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για βιασμό, σε βαθμό κακουργήματος. Κατόπιν, ο νεαρός άνδρας παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί. Ζήτησε, ωστόσο, κι έλαβε 24ωρη προθεσμία. Ως εκ τούτου, θα οδηγηθεί εκ νέου σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας. Χθες το βράδυ επρόκειτο να παραμείνει κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δε βίασε την κοπέλα. Φέρεται ακόμη να υποστηρίζει πως, αφού μετέβησαν οι δυο τους στο σπίτι του, άρχισαν να ερωτοτροπούν. Όπως φέρεται να ισχυρίστηκε χθες ενώπιον των Αρχών ο νεαρός άνδρας, κάποια στιγμή η κοπέλα του είπε να «σταματήσει». Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τον 28χρονο, μόλις η 21χρονη του είπε να «σταματήσει», εκείνος σταμάτησε.

Ωστόσο, η εκδοχή της καταγγέλλουσας είναι διαφορετική: Σύμφωνα με πληροφορίες, η 21χρονη ανέφερε στους αστυνομικούς ότι, παρά το ότι η ίδια ζήτησε από τον 28χρονο να «σταματήσει», εκείνος τη βίασε.

Χερσόνησος – Μάλια: Άλλες υποθέσεις φέτος το καλοκαίρι

Η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού που ήρθε χθες στο «φως» δεν είναι η μοναδική που καταγράφεται το φετινό καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, μία 34χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού από άγνωστο άνδρα. Τα επόμενα 24ωρα, οι Αρχές συνέλαβαν τον 62χρονο πατέρα της καταγγέλλουσας για τον βιασμό της κόρης του. Ο 62χρονος αρνήθηκε πεισματικά ότι βίασε την κόρη του, ενώ το ίδιο υποστήριξε και η ίδια η 34χρονη.

Εντούτοις, ο Βρετανός προφυλακίστηκε. Τελικά, πριν από μερικές ημέρες, αφού τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA που είχαν λάβει χώρα “αθώωσαν” τον 62χρονο, ο τελευταίος αφέθηκε ελεύθερος. Πλέον, οι Αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του άνδρα που βίασε την 34χρονη στα Μάλια.

Εξάλλου, τον περασμένο Ιούνιο μια 16χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ένας 23χρονος επιχείρησε να τη βιάσει σε περιοχή της Σταλίδας. Ο 23χρονος αρνήθηκε εξαρχής ότι βίασε την ανήλικη. Παρ’ όλα αυτά, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού και παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια να απολογηθεί. Τελικά, μετά την απολογία του, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Τέλος, πριν από μερικές εβδομάδες, μια 35χρονη Ολλανδή κατήγγειλε έναν μασέρ ότι προέβη σε άσεμνες κινήσεις σε βάρος της, στο πλαίσιο υπηρεσιών μασάζ, σε περιοχή της Χερσονήσου. Ο νεαρός μασέρ αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο συνελήφθη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «βιασμό» και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

Τελικά, η καταγγέλλουσα μετέβη στο ανακριτικό γραφείο, πριν την απολογία του νεαρού, όπου κατέθεσε εκ νέου υποστηρίζοντας ότι η ίδια παρεξήγησε τις κινήσεις του μασέρ. Ακολούθησε η απολογία του νεαρού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε τίποτα άλλο πέρα από τη δουλειά του. Μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News