Φόδελε: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τα ναρκωτικά - Στο εδώλιο 8 άτομα

Κρήτη
Φόδελε: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τα ναρκωτικά - Στο εδώλιο 8 άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε Ηρακλείου - Συνολικά, είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί περισσότερα από 5 κιλά χασίς, καθώς και πάνω από 300 γραμμάρια κοκαΐνης

Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει αυτές τις μέρες η υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, η οποία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε Ηρακλείου, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που είχε λάβει χώρα: Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν προβεί τότε στη σύλληψη μελών συγκεκριμένης οικογένειας, καθώς και τριών αλλοδαπών. Συνολικά, είχαν εντοπιστεί και κατασχεθεί περισσότερα από 5 κιλά χασίς, καθώς και πάνω από 300 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε Δευτέρα 11 Ιουλίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης και θα συνεχιστεί σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΝΚ», η δίκη δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί εντός της σημερινής ημέρας. 

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση εμπλέκονται 8 άτομα (πέντε ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί). Οι πέντε Κρητικοί, οι οποίοι είχαν προφυλακιστεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τις απολογίες τους, είναι μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι πέντε συγγενείς κατηγορούνται για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πάντως, και οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι φέρονται ως αγοραστές ναρκωτικών ουσιών (συριακής και αιγυπτιακής υπηκοότητας), βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται κι ένας ανήλικος, επίσης συγγενής των ντόπιων κατηγορουμένων. Ωστόσο, για τον ανήλικο η υπόθεση έχει διαχωριστεί.

Κατά τη πρώτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας του κατηγορητηρίου. Πρόκειται για αστυνομικό, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το διάστημα πριν την αστυνομική επιχείρηση οι κινήσεις μελών της οικογένειας παρακολουθούνταν από την ΕΛ.ΑΣ., μετά από πληροφορίες σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών, που είχαν φτάσει στη διάθεση των Αρχών.

Νωρίτερα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, κατά την έναρξη της δίκης, ο ένας εκ των ημεδαπών κατηγορουμένων υποστήριξε ότι είναι εξαρτημένος κι ότι τα ναρκωτικά που εντοπίστηκε στην κατοχή του ήταν για δική του προσωπική χρήση.

Ένας ακόμη από τους Κρητικούς κατηγορούμενους ισχυρίστηκε ότι η ποσότητα χασίς που βρέθηκε προοριζόταν για δική του προσωπική χρήση.

Οι υπόλοιποι τρεις ντόπιοι κατηγορούμενοι, πάντως, δήλωσαν ότι είναι αθώοι. Το ίδιο δήλωσαν κι οι δύο από τους τρεις αλλοδαπούς. Ωστόσο, ο ένας εξ αυτών ισχυρίστηκε ότι η ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε από τις Αρχές ήταν για δική του προσωπική χρήση, καθώς κι ότι δεν την προμηθεύτηκε από κάποιον εκ των κατηγορουμένων.

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είχε λάβει χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε Ηρακλείου. Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι ποσότητες των ναρκωτικών «αποκρύπτονταν σε υπαίθρια και δύσβατα σημεία, καθώς και σε χώρο αποθήκης οικίας (καβάντζες)».

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - 5 κιλά και 45 γραμμάρια κάνναβης, 344 γραμμάρια κοκαΐνης, το ποσό των 4.640 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από παράνομες δραστηριότητες, ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 12 κινητά τηλέφωνα, δύο ζυγαριές ακριβείας και διάφορα «είδη επιμερισμού και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News