«Λαβωμένα» πολλά σχολεία στο Ηράκλειο - Ανησυχία από τους γονείς για την ασφάλεια των κτιρίων (βίντεο)

Ηράκλειο
«Λαβωμένα» πολλά σχολεία στο Ηράκλειο - Ανησυχία από τους γονείς για την ασφάλεια των κτιρίων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο δήμος Ηρακλείου καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται εργολαβίες σε πολλά σχολεία ώστε να προλάβουν να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες το καλοκαίρι

Κατεστραμμένα σχολεία, μαθητές που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και αγανακτισμένους γονείς άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός του Σεπτεμβρίου καθώς πολλά κτίρια κρίθηκαν ακατάλληλα και άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ειδικότερα, «λαβωμένο» παραμένει το παλιό κτίριο του σχολείου των κάτω Ασιτών που κρίθηκε ακατάλληλο μετά τον μεγάλο σεισμό με τους μαθητές να κάνουν μάθημα σε άλλες αίθουσες και τους γονείς… αγανακτισμένους.

Στο 24ο και 31ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, γνωστό και ως Γερωνυμάκειο, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί φοβούνται ότι οι λυόμενες αίθουσες ήρθαν για να μείνουν.

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα αμέτρητα σχολεία στα όρια του δήμου Ηρακλείου που εκπέμπουν σήμα κινδύνου με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δίνουν μάχη με το χρόνο ενώ για έλλειψη χρηματοδότησης από την κυβέρνηση κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης.

Η κατάσταση στα σχολεία είναι «εκρηκτική» καθώς τα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι πολλά, οι γονείς φοβούνται ότι οι προσωρινές λύσεις που δόθηκαν θα γίνουν μόνιμες και πολλοί υποστηρίζουν ότι το Σεπτέμβριο η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα τους βρει αντιμέτωπους με τις ίδιες ακριβώς δυσκολίες.

Αν και η κυβέρνηση δεν θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα το θέμα της σχολικής στέγης, εκατοντάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News