Στην Κύπρο το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου

Ηράκλειο
Στην Κύπρο το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα συμπλήρωσαν πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με τις οποίες οι καταρτιζόμενες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κυπριακή διάλεκτο, τη μουσική, τους χορούς, τα παραδοσιακά φαγητά του τόπου που επισκέφθηκαν

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα μαθησιακής Κινητικότητας ΚΑ1 Erasmus+ του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου στην Κύπρο διάρκειας 16 ημερών το οποίο αφορούσε 12μελή ομάδα της ειδικότητας «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων».

Οι καταρτιζόμενες μαζί με τη συνοδό τους Χατζηβασίλη Αντιγόνη και το διευθυντή του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου Γραφανάκη Μιχάλη διέμειναν από 15/6/22 -30/6/22 στην Λεμεσό της Κύπρου και πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης όπου βίωσαν μοναδικές εμπειρίες αποκομίζοντας γνώσεις μέσα από την καθημερινή ενασχόληση με τα βρέφη και τα νήπια που είχαν υπό την εποπτεία τους. 

Συνέκριναν το ελληνικό και το κυπριακό παιδαγωγικό σύστημα, εντόπισαν ομοιότητες και διαφορές, ανέλαβαν ευθύνες τόσο στους τομείς της εκμάθησης και της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών όσο και στη διατροφή και καθημερινή υγιεινή τους και κυρίως δημιούργησαν σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης με τα μικρά παιδιά.

Το πρόγραμμα συμπλήρωσαν πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με τις οποίες οι καταρτιζόμενες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κυπριακή διάλεκτο, τη μουσική, τους χορούς, τα παραδοσιακά φαγητά του τόπου που επισκέφθηκαν. Και όχι μόνο αυτό ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς/ιστορικούς χώρους της Λεμεσού και της Πάφου όπου ένιωσαν το ενεργειακό πεδίο του αρχαίου θεάτρου και των παράκτιων μνημείων στο «Κούρειον» και πραγματικά μαγεύτηκαν από τα ψηφιδωτά της Πάφου που θεωρούνται τα πιο καλοδιατηρημένα ψηφιδωτά της Μεσογείου. Στην «Πέτρα του Ρωμιού» θυμήθηκαν τους μύθους για τη γέννηση της Αφροδίτης και στο «Κολόσι» το πέρασμα των επάλληλων κατακτητών- Οθωμανοί, Άραβες πειρατές, Ενετοί.

Στη Λευκωσία  ένιωσαν έκπληξη όταν αντίκρισαν τις Τουρκικές σημαίες στα απέναντι βουνά της  Κατεχόμενης Κύπρου και θλίψη με τη διχοτόμηση της πρωτεύουσας με την «πράσινη γραμμή». Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν ξεναγήθηκαν στα «φυλακισμένα μνήματα» και στο στρατιωτικό νεκροταφείο μαθαίνοντας για την πρόσφατη ιστορία της Κύπρου με τους Άγγλους  και τους Τούρκους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News