Ηράκλειο: Ελεύθεροι υπό όρους οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν με 750 γρ. χασίς

Κρήτη
Ηράκλειο: Ελεύθεροι υπό όρους οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν με 750 γρ. χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί το απόγευμα της περασμένης Κυριακής μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν νωρίτερα σήμερα, μετά τις απολογίες τους, οι δύο νεαροί άνδρες οι οποίοι είχαν συλληφθεί, πριν από μερικά 24ωρα, καθώς σε «έφοδο» που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια τους, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης μεγαλύτερη των 750 γραμμαρίων.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί το απόγευμα της περασμένης Κυριακής μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων είχαν ασκηθεί την περασμένη Δευτέρα κακουργηματικές ποινικές διώξεις και οι δύο νεαροί είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο υποστήριξαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας ότι η ποσότητα χασίς που εντοπίστηκε, προοριζόταν για δική τους προσωπική χρήση.

Μετά τις απολογίες τους, αφέθηκαν αμφότεροι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, ενώ τους απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Το χρονικό

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο νεαρούς την ώρα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Οι αναβάτες του δίκυκλου οχήματος ακινητοποιήθηκαν και υποβλήθηκαν σε έλεγχο από την ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατοχή των δύο ανδρών εντοπίστηκε -σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών η Αστυνομία- μικροποσότητα χασίς, τρία κινητά τηλέφωνα, αλλά και το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ το οποίο φέρεται να προήλθε «από παράνομες δραστηριότητες».

Τα εν λόγω ευρήματα κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια οι έρευνες επεκτάθηκαν και στα σπίτια των δύο νεαρών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν -και κατάσχεσαν- μετά από έρευνα που διενήργησαν στις οικίες των δύο ημεδαπών συνολικά 755 γραμμάρια κάνναβης, αλλά και μια ζυγαριά ακριβείας. 

Σημειώνεται ότι, εκτός των άλλων, η Αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση και της μοτοσικλέτας «ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News