Ηράκλειο: Λύματα και νεκρά ψάρια συνθέτουν ένα απίστευτο σκηνικό στο Γιόφυρο (εικόνες, βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Λύματα και νεκρά ψάρια συνθέτουν ένα απίστευτο σκηνικό στο Γιόφυρο (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη δυσοσμία και εκατοντάδες νεκρά ψάρια συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό στις εκβολές του Γιόφυρου ποταμού, με τους δημότες της ευρύτερης περιοχής να αντικρίζουν και πάλι απαράδεκτες καταστάσεις και νέες εικόνες περιβαλλοντικής υποβάθμισης

Τρίτωσε το κακό στον Γιόφυρο ποταμό, με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος να συνεχίζεται και με τους αγανακτισμένους δημότες της ευρύτερης περιοχής να γίνονται και πάλι θεατές απαράδεκτων καταστάσεων.

Μετά τα επεξεργασμένα λύματα του βιολογικού καθαρισμού, την πρόσφατη διαρροή της ΔΕΥΑΗ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το neakriti.gr, εκατοντάδες νεκρά ψάρια βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού μέχρι και τις εκβολές του, με τη δυσοσμία να είναι έντονη.

Η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, το Λιμεναρχείο Ηρακλείου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκαν για τις ανησυχητικές αυτές εικόνες και προχώρησαν σε αυτοψία, συλλέγοντας δείγματα νερού, στο πλαίσιο διερεύνησης της ρύπανσης του ποταμού.

Διαβάστε επίσης ⇒

Ηράκλειο: Κάτοικοι στο Γιόφυρο ζουν μαζί με την δυσοσμία των λυμάτων (εικόνες, βίντεο)

Η έρευνα έγινε σε ένα μεγάλο μήκος του ποταμού, άνω του ενός χιλιομέτρου, ενώ θα γίνουν προσπάθειες ώστε τα λύματα και τα νεκρά ψάρια να μην καταλήξουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημότες αντίκρισαν πριν λίγες ημέρες λύματα να τρέχουν από σωλήνα στον ποταμό, στο ύψος της γέφυρας Καλατράβα καθώς και συνεργείο το οποίο έκλεισε τον σωλήνα, με αυτό τον τρόπο, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Μάλιστα, η Δ/νση Περιβάλλοντος ενημέρωσε το ΕΛΚΕΘΕ προκειμένου να συλλεχθούν τα νεκρά ψάρια και να γίνει σχετική έρευνα ενώ σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των αναλύσεων νερού, θα διαμορφωθεί την επόμενη εβδομάδα ξεκάθαρη εικόνα για το τι έχει συμβεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News