Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στα χαρτιά… η ανάπλαση της Αγίας Τριάδας (βίντεο)

Στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, η δημοτική αρχή παρουσιάστηκε έναν ακόμη σχεδιασμό για την αναζωογόνηση της ιστορικής γειτονιάς, ο οποίος εκπονήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Διακρατικού προγράμματος URBACT του δικτύου KAIROS

 

  • Παραμένει στα χαρτιά η ανάπλαση της ιστορικής συνοικίας
  • Η δύσκολη ρυμοτομία και η ανάγκη να βγει η περιοχή από την απομόνωση
  • Ετοιμόρροπα σπίτια και χαλάσματα στην καρδιά του Ηρακλείου
  • Ένας ακόμα σχεδιασμός για την συνοικία σε εκδήλωση της δημοτικής αρχής

Τον Οκτώβριο του 2017 ο Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Αγίας Τριάδας, ενώ στις 30 Ιουλίου του 2018 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της μελέτης ανάπλασης της περιοχής. Μέχρι και σήμερα όμως η ανάπλαση και η αναζωογόνηση της περιοχής, παραμένει στα χαρτιά, όπως υποστηρίζουν δημότες της «ξεχασμένης» συνοικίας.

Πέρα από το έργο θωράκισης της περιοχής στη περίπτωση πυρκαγιάς, την επικείμενη ανάπλαση της οδού Δελημάρκου και την υπογραφή μελέτης για την ανακαίνιση και επαναχρησιμοποίηση της Φάμπρικας Ανωγειανάκη ως Κέντρο Μεσογειακής Μουσικής, δεν έχουν δρομολογηθεί έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους, όπως πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι, πάρκα, παιδικές χαρές και άλλα έργα που θα δώσουν το φιλί της ζωής στο μικρό χωριό στο κέντρο της πόλης, όπως το αποκαλούν.

Αντιθέτως, αντικρίζουν τα ερειπωμένα σπίτια, τα ετοιμόρροπα και την γενικότερη εγκατάλειψη μια ανάσα από τη βιτρίνα του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, η δημοτική αρχή παρουσιάστηκε έναν ακόμη σχεδιασμό για την αναζωογόνηση της ιστορικής γειτονιάς, ο οποίος εκπονήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Διακρατικού προγράμματος URBACT του δικτύου KAIROS.  

Το επίμαχο σχέδιο δράσης, για το οποίο θα πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αναπλάσεις, μικρά πάρκα, κοινωνικές κατοικίες, δίκτυο πεζοδρόμων, τουριστικές και πολιτιστικές διαδρομές και άλλες δράσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια