Μία ταινία για την ανακύκλωση δημιούργησαν τα παιδιά του 31ου Νηπιαγωγείου στο Ηράκλειο (βίντεο)

Κρήτη
Μία ταινία για την ανακύκλωση δημιούργησαν τα παιδιά του 31ου Νηπιαγωγείου στο Ηράκλειο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σενάριο το έγραψε η νηπιαγωγός όμως βασίστηκε στις ιδέες και μια ιστορία που φαντάστηκαν τα ίδια τα παιδιά με στόχο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποχαιρέτισαν τα παιδιά του β’ τμήματος του 31ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου τη σχολική χρονιά πριν από μερικές ημέρες. Τα παιδιά του τμήματος, περίπου 20 μαζί με τη νηπιαγωγό Μαριάννα Μπαλτζάκη και με τη βοήθεια της επίσης νηπιαγωγού Άννας Επιτροπάκη προχώρησαν στην υλοποίηση μιας βιντεοσκοπημένης παράστασης κουκλοθέατρου.

Το θέμα έχει να κάνει με την ανακύκλωση και ο τίτλος είναι «Μια ιστορία ανακύκλωσης». Το σενάριο το έγραψε η νηπιαγωγός όμως βασίστηκε στις ιδέες και μια ιστορία που φαντάστηκαν τα ίδια τα παιδιά με στόχο να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα.

Η παραγωγή του βίντεο ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς η νηπιαγωγός βιντεοσκόπησε με το κινητό της τηλέφωνο κάθε σκηνή του κουκλοθέατρου και εν συνεχεία αφού ελήφθησαν 55 μικρά βίντεο δημιουργήθηκε μια ταινία μικρού μήκους 12 λεπτών και 11 δευτερολέπτων με τη συνδρομή της Κρήτη TV , την «μαγική» επιμέλεια του βίντεο από την Νίκη Τουτουντζάκη και την ελάχιστη συμμετοχή του δημοσιογράφου Λευτέρη Συμβουλάκη.

Πίσω από τις κούκλες, που έφτιαξαν επίσης παιδιά νηπιαγωγείου χρησιμοποιώντας κουτάλες αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά όπως παλιές συσκευασίες από τρόφιμα, απορρυπαντικά και άλλα ήταν τα παιδιά της φετινής τάξης που δάνεισαν τις φωνές τους αποχαιρετώντας έτσι το νηπιαγωγείο για να μεταβούν στο Δημοτικό από Σεπτέμβρη.

Οι λήψεις έγιναν πολλές φορές με ένα απλό κινητό προκειμένου να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα, οπτικά και ηχητικά.

Η βιντεοσκοπημένη παράσταση δικαιώνει τους κόπους όλων όσων συνέβαλαν, την υπομονή των γονέων αλλά και την επιμονή των παιδιών και των νηπιαγωγών. Αρκεί να σκεφθεί κάποιος το γεγονός ότι η βιντεοσκόπηση έγινε με ένα κινητό και κατέληξε να γίνει… ταινία! Με τη σύμφωνη γνώμη του σχολείου και εφόσον προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών η ιστοσελίδα neakriti.gr προβάλει την ολιγόλεπτη ταινία που δημιούργησαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου στέλνοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης:

Το βιντεοσκοπημένο κουκλοθέατρο παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Κρήτη TV “Kρήτη Σήμερα» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και απέσπασε το θερμό ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Η υπεύθυνη νηπιαγωγός Μαριάννα Μπαλτζάκη μίλησε στην εκπομπή για το εγχείρημα των παιδιών ως επισφράγισμα μιας πολυετούς καριέρας στο δημόσιο σχολείο οδεύοντας πλέον η ίδια από φέτος κιόλας στη συνταξιοδότησή της. Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News