ΚΚΕ: Με πλούσιο περιεχόμενο συζητήσεων το Φεστιβάλ Φοιτητών και νέων εργαζομένων

Κρήτη
ΚΚΕ: Με πλούσιο περιεχόμενο συζητήσεων το Φεστιβάλ Φοιτητών και νέων εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο απευθύνουν πλατύ άνοιγμα σε χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και μαίνεται για ακόμα μια φορά το Φεστιβάλ να αποτελέσει ένα αγωνιστικό ραντεβού της νεολαίας

Το Φεστιβάλ Φοιτητών και νέων Εργαζομένων είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 25 του Ιουνίου στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, με κεντρικό σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για τον Σοσιαλισμό!» και με πλούσιο περιεχόμενο».

Όλες τις προηγούμενες μέρες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Ηράκλειο απευθύνουν πλατύ άνοιγμα σε χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και μαίνεται για ακόμα μια φορά το Φεστιβάλ να αποτελέσει ένα αγωνιστικό ραντεβού της νεολαίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Το Σάββατο 25 Ιούνη στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ καθώς και της ΤΟ νέων εργαζομένων Ηρακλείου.

Το φετινό Φεστιβάλ έρχεται έναν μήνα μετά τη μεγάλη νίκη στις Φοιτητικές Εκλογές και την ανάδειξη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» σε πρώτη δύναμη πανελλαδικά αλλά και σε μια περίοδο που μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων σε μεγάλους χώρους δουλειάς και κλάδους δίνουν το μήνυμα ελπίδας ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής».

Με σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για το Σοσιαλισμό!» το ραντεβού των φοιτητών και των νέων εργαζομένων στο Ηράκλειο δίνεται το στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, από τις 7 μ.μ..

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:30 : Ανοίγουν οι πύλες του Φεστιβάλ

19:45 : Θεματικές Συζητήσεις

  1. «Τελικά, οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα;»

Συζήτηση για τους μεγάλους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορους κλάδους.

Θα μιλήσουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές  

  1. «Πρώτη δύναμη Πανσπουδαστική Κ.Σ. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο και την Πανεπιστημιακή αστυνομία». Η συζήτηση έρχεται ως συνέχεια από την ανάδειξη της Πανσπουδαστικής ΚΣ ως πρώτη δύναμη, ύστερα από 36 χρόνια

Θα μιλήσουν οι: Γιάννης Δαλέζιος, στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένος στο ΔΣ μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιάννης Αυγουστάκης μέλος του ΣΠ Κρήτης ΚΝΕ, Πρόεδρος του ΦΣ Μαθηματικού  και ο Κώστας Μάρτης μέλος του ΤΣ Σπουδάζουσας Ηρακλείου και Πρόερδος του ΦΣ Φυσικού.

20:30 : Συναυλία με το συγκρότημα Greier

21:10 : Συναυλία με το Μιχάλη Καπλαγκιόζη και την μπάντα του

22:00 : Θα απευθυνθεί χαιρετισμός από τον Ορφέα Δρακούλη μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης ΚΝΕ

22:00 : Μεγάλη Συναυλία με την Μιρέλα Πάχου

00:00 : Μουσικό αφιέρωμα από φοιτητές στο πολιτικό τραγούδι

00:30 : Ρεμπέτικο γλέντι με τους «ελεύθερους και ωραίους»

Επίσης στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί

  • Έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης εποχής»
  • Χώρος αφιερωμένος στην 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Νηές Μαγνησίας.
  • Έκθεση με θέμα την ανάγκη ισχυροποίησης της ΚΝΕ παντού
  • Χώρος κατά των Ναρκωτικών
  • Χώρος δηλώσεων συμμετοχής για την συγκρότηση πολιτιστικών ομάδων της ΚΝΕ
  • Θεματική γωνιά για τις γυναίκες με σύνθημα «Παλεύουμε για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News