Μουσικές από διάφορες γωνιές της γης πλημμύρισαν την πλατεία της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο (εικόνες, βίντεο)

Ηράκλειο
Μουσικές από διάφορες γωνιές της γης πλημμύρισαν την πλατεία της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσική εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 22 Ιουνίου, όπου ντόπιοι και μετανάστες μοιράστηκαν την αγάπη τους για την μουσική

Ντόπιοι και μετανάστες μοιράστηκαν την αγάπη τους για τη μουσική με όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση της «Χορωδίας των Τεχνών», συνδέοντας κουλτούρες και πολιτισμούς ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, με όλη τους τη ζωή σε μια βαλίτσα, αφήνοντας πίσω τους πολέμους και εχθροπραξίες.

Ο 23χρονος Ακράμ που ήρθε από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα και δουλεύει στο Ηράκλειο ως διανομέας, μιλώντας στο neakriri.gr, τονίζει τις αξίες της οικογένειας, καθώς στο δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς του, η σύζυγός του Φατιμέ και τα δίδυμα, - μόλις ενός έτους, παιδιά τους ήταν για εκείνον αστείρευτη πηγή δύναμης.

Η κ. Ντράνα ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια έχοντας μεταναστεύσει από την Αλβανία. Η ίδια εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος και δεν αισθάνεται πλέον ξένη, καθώς νιώθει πως έχει αφομοιωθεί από τους ντόπιους. Ιδιαίτερη περηφάνεια αισθάνεται όμως και για την κόρη της, η οποία σήμερα είναι φοιτήτρια της Κρατικής Σχολής Χορού στην Αθήνα.

Ο 22χρονος Φαρζά ήρθε ολομόναχος στην Ελλάδα από το Αφγανιστάν πριν από 4 χρόνια κι εργάζεται στην Κρήτη ως διανομέας. Επικοινωνεί συχνά με τους γονείς του, οι οποίοι βρίσκονται πίσω στην πατρίδα του. Χθες, τον διαβεβαίωσαν ότι είναι ασφαλείς, μετά από τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και Ουκρανοί, επισημαίνοντας πως ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει και ζητώντας από τον κόσμο να μην εγκαταλείπει τη λαβωμένη τους πατρίδα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμού «Refugee Week Greece 2022» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, όπου συμμετείχαν δήμοι, φορείς και οργανισμοί από όλη την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News