Γερωνυμάκειο: Απογοήτευση για τα «λαβωμένα» από τον σεισμό δημοτικά σχολεία (βίντεο)

Ηράκλειο
Γερωνυμάκειο: Απογοήτευση για τα «λαβωμένα» από τον σεισμό δημοτικά σχολεία (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απογοητευμένοι οι γονείς των μαθητών με τη στάση της πολιτείας αλλά και του δήμου, ζητούν τουλάχιστον τα παιδιά τους να έχουν αυτές τις λυόμενες αίθουσες, επιλέγοντας να παραμερίσουν οποιαδήποτε ανησυχία τους

Αποφασισμένοι ότι τα παιδιά τους θα παραμείνουν επί χρόνια σε λυόμενες αίθουσες είναι οι γονείς του 24ου και 31ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, γνωστού και ως Γερωνυμάκειου, που εμφανίζει προβλήματα μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Δέκα μήνες μετά το σεισμό της 27η Σεπτεμβρίου…. και στο 24ο και 31ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, που υπέστη καταστροφές από τη μεγάλη δόνηση, κάθε ανάγκη για αποκατάσταση των καταστροφών στις σχολικές αίθουσες έχει μείνει στα χαρτιά. Βαδίζοντας προς τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, όταν πλέον θα έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος, δεν είναι σε καμία περίπτωση η αποκατάσταση αλλά η προμήθεια με πέντε ακόμη λυόμενες αίθουσες που εκτιμήθηκε από τους γονείς ότι είναι άθλος ότι τελικά μετά από καιρό θα φτάσουν στο σχολείο, για να μπορούν να παιδιά τουλάχιστον μέσα σε αυτές να κάνουν τα μαθήματά τους.

Μετά από 10 περίπου μήνες, ως καλύτερη δυνατή λύση ορίστηκε η προμήθεια πέντε ακόμη λυόμενων αιθουσών, με τη διαδικασία της αποκατάστασης των σχολικών αιθουσών που έχουν υποστεί καταστροφές, να είναι μέχρι και σήμερα μόνο στα χαρτιά.

Οι γονείς των παιδιών είναι αποφασισμένοι σχεδόν ένα χρόνο μετά το σεισμό, ότι οι μαθητές θα παραμείνουν επί χρόνια στις λυόμενες αίθουσες, δηλώνοντας απογοητευμένοι από αυτό το οριζόμενο από τη γραφειοκρατία πλαίσιο, που θα αφήσει τα παιδιά τους μακριά από οποιαδήποτε σύγχρονη προσέγγιση της εκπαίδευσης , που επιβάλλει ένα ασφαλές σχολείο, αίθουσες διδασκαλίας και αύλειο χώρο που επί της ουσίας έχει εξαφανιστεί με τις λυόμενες αίθουσες που έχουν ήδη τοποθετηθεί και τις νέες που αναμένεται να φτάσουν για να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά.

Απογοητευμένοι οι γονείς των μαθητών με τη στάση της πολιτείας αλλά και του δήμου, ζητούν τουλάχιστον τα παιδιά τους να έχουν αυτές τις λυόμενες αίθουσες, επιλέγοντας να παραμερίσουν οποιαδήποτε ανησυχία τους.

Το θέμα του σχολείου έφτασε μέχρι τη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη προς τον Υφυπουργό Υποδομών, ο οποίος στην απάντησή του ανέφερε ότι δεν έχει υπάρξει προς το υπουργείο αίτημα από ο Δήμο σε ό,τι αφορά τα σχολεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News