Βαρδάκης: «Ανεπαρκή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης της ενεργειακής κρίσης»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Ανεπαρκή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης της ενεργειακής κρίσης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη για τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη για τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός:

«Είναι πραγματικά θλιβερό η Κυβέρνηση της χώρας να λειτουργεί ως απλός παρατηρητής εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, σε όλους τους τομείς και η κοινωνία να αγωνιά για το πως θα επιβιώσει.

Όπως η υγειονομική κρίση συνοδεύτηκε από λανθασμένες πολιτικές της ΝΔ, έτσι και η υπάρχουσα κρίση, οικονομική, επισιτιστική, ανθρωπιστική, ενεργειακή, βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να ανθίσει, κλονίζοντας συθέμελα την κοινωνία.

Οι πολίτες δύο χρόνια τώρα, εν μέσω πανδημίας, εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους, ενώ παράλληλα, εδώ και αρκετούς μήνες καλούνται να επιβιώσουν μέσα στη λαίλαπα της ακρίβειας.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, οι υπέρογκες ανατιμήσεις σε καύσιμα, βασικά είδη και υπηρεσίες, η στασιμότητα των μισθών, η αδυναμία έκδοσης των συντάξεων και οι λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις, έχουν γονατίσει το μέσο νοικοκυριό.

Εξίσου επικίνδυνο λοιπόν είναι είτε η Κυβέρνηση να υποτιμά την κατάσταση, είτε να επιλέγει να αδρανεί. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Το εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας λεηλατείται και οι πολίτες βυθίζονται στην απαισιοδοξία, αγωνιώντας για το πως θα βιοποριστούν.

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ζει εκτός πραγματικότητας, δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων, τις ανάγκες της οικονομίας.

Αφού επέβαλε την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, προκαλώντας κυριολεκτικά έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Αφού ευνόησε την αισχροκέρδεια των μεγάλων εταιρειών εις βάρος των φορολογουμένων, μη θέτοντας πλαφόν και καθυστερώντας τη φορολόγηση στα υπερκέρδη.

Αφού οι πολίτες πλήρωσαν διπλά και τριπλά τους λογαριασμούς ρεύματος. Μετά την με 13 ευρώ επιδότηση των καυσίμων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήθεν επιδοτεί τώρα το ρεύμα.

Όταν κ. Μητσοτάκη έχετε προχωρήσει εδώ και καιρό κυριολεκτικά σε αφαίμαξη των καταναλωτών, η με τεράστια καθυστέρηση επιδότηση δεν αποτελεί οικονομική ενίσχυση οικιακών καταναλωτών, αλλά ένας ακόμα εμπαιγμός. Τα χρήματα έχουν ήδη φύγει από την τσέπη των πολιτών, που έχουν αναγκαστεί να κόψουν βασικές ανάγκες, ώστε να πληρώσουν την παράνομη και ληστρική ρήτρα σας.

Μέσα σε όλα αυτά, αληθινοί οι φόβοι ότι ακόμα και αυτή η επιδότηση θα είναι κουτσουρεμένη και η φτωχοποίηση των πολιτών αναπόφευκτη.

Μέγιστη κοροϊδία των πολιτών από τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου η υπεροψία και η προκλητικότητα δεν έχουν τέλος.

Όταν όλη σχεδόν η Ευρώπη αφουγκραζόταν τις μελέτες που μιλούσαν και χαρακτήριζαν την ακρίβεια δομικό φαινόμενο μεγάλης διάρκειας, αρχίζοντας μάλιστα, από το περασμένο φθινόπωρο να την αντιμετωπίζουν, το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη χαρακτήριζε την ακρίβεια προσωρινό, παροδικό φαινόμενο.

Ακόμα και σήμερα η Κυβέρνηση της ΝΔ ζει στον δικό της κόσμο έχοντας χάσει την επαφή με την σκληρή πραγματικότητα και αυτό την καθιστά επικίνδυνη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News