Υπόθεση τοκογλυφίας στην Κρήτη: Στη φυλακή οι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους

Κρήτη
Υπόθεση τοκογλυφίας στην Κρήτη: Στη φυλακή οι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mετά το πέρας της διαδικασίας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγούνται στη φυλακή οι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους

Μαραθώνια ήταν η διαδικασία των απολογιών των οκτώ ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών - τοκογλύφων, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 22 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ. 

Mετά το πέρας της διαδικασίας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγούνται στη φυλακή οι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους. Πρόκειται για τον 46χρονο γυμναστή, δύο εκ των Αλβανών κατηγορουμένων ηλικίας 32 και 30 ετών κι έναν 45χρονο Έλληνα. 

Στον αντίποδα, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι (δύο Έλληνες και δύο Αλβανοί) αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Το χρονικό της υπόθεσης 

Μετά την «κινηματογραφική» επιχείρηση στην οποία προέβη η Αστυνομία την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουνίου, σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής ομάδας» τοκογλύφων-εκβιαστών. 

Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο 46χρονος γυμναστής που έπεσε στη «φάκα» των Αρχών με... την προ ημερών εντυπωσιακή αστυνομική επιχείρηση, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και δύο νεαροί Αλβανοί που φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν κομβικό ρόλο στην υπόθεση. Επισημαίνεται ότι η εξάρθρωση του εγκληματικού κυκλώματος έγινε από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης. Πολύτιμη ήταν η συνδρομή στελεχών του ΣΔΟΕ, ενώ κατά την τιτάνια αστυνομική επιχείρηση της Παρασκευής συμμετείχαν στελέχη διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών από όλη την Κρήτη. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν προ ημερών στα Δικαστήρια και παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα. Ο τελευταίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και κατόπιν τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Μεταξύ άλλων, ασκήθηκαν, κατά περίπτωση, ποινικές διώξεις «περί εγκληματικής οργάνωσης», για εκβίαση, για τοκογλυφία, για αρπαγή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.  

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News