«Η υφάντρα που υφαίνει και ξεφαίνει» - Η νέα ποιητική συλλογή του Κωστή Μουδάτσου

Κρήτη
«Η υφάντρα που υφαίνει και ξεφαίνει» - Η νέα ποιητική συλλογή του Κωστή Μουδάτσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλίο
Η νέα ποιητική συλλογή του Κωστή Μουδάτσου, «η υφάντρα που υφαίνει και ξεφαίνει», παρουσιάζεται την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκης, στις 21:30

Η νέα ποιητική συλλογή του Κωστή Μουδάτσου, «η υφάντρα που υφαίνει και ξεφαίνει», παρουσιάζεται την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκης, στις 21:30.

Η συλλογή περιέχει ποιήματα που γράφηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά. Περιέχει πέντε ενότητες. Σαν τ’ άγρια πουλάκια, Ο χωρόχρονος ενός ποιητή, Η Υφάντρα που υφαίνει και ξεφαίνει, Η φωνή της σιωπής, Το κέρασμα και ο χορός.

Ο λόγος πότε είναι ερωτικός, πότε φυσιολατρικός και πότε κοινωνικός, άλλοτε της φυγής με τη φωνή της σιωπής κι άλλοτε για το παιγνίδι της ζωής, για τα όνειρα με έντονο το κάλεσμα της Φύσης. Σπρώχνει τον άνθρωπο στα νερά να κολυμπήσει, πίσω για να τα γυρίσει! Στα ενενήντα τέσσερα ποιήματα μιλάει για τη μαγεία της επιθυμίας, του έρωτα, τα οράματα των κοινωνικών ανθρώπων, για τη ζωή στη Γη και για τη Μάνα Φύση.

Μέσα σε αυτούς τους κινδύνους αλλά και τις προοπτικές ξεκινά το ταξίδι της, η νέα μας ποιητική συλλογή, «Η Υφάντρα που Υφαίνει και Ξεφαίνει», ενάντια σε ότι απειλεί και ασχημίζει τη ζωή, τον έρωτα και τη Φύση αλλά και αναζητώντας την αρμονία και τη χάρη της ομορφιάς! Αυτός είναι ο αργαλειός της δικής μας Ανυφαντού!

«Η Υφάντρα που Υφαίνει και ξεφαίνει» του Κωστή Μουδάτσου, από τις εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ.

Στην παρουσίαση του βιβλίου συμμετέχουν οι:

Ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής νομού Ηρακλείου και η συγγραφέας Έφη Μαχιμάρη.

Θα χαιρετήσει ο σύλλογος Μέσα Λασιθίου, «Η Αλόιδα» kαι το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ.

Θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σχήμα ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ με τους :

  • Μιχάλης Ξυδάκης λύρα, τραγούδι
  • Δημήτρης Νεονάκης λαούτο
  • Γιώργος Τζωρτζάκης κρουστά
  • Γιώργης Ξυδάκης λαούτο,τραγούδι
  • Κωστής Μουδάτσος απαγγελία

Μετά την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, μετά την παγερή σιωπή και τη κλεισούρα που επέβαλε η πανδημία, οι παρουσιάσεις βιβλίων, οι συναυλίες, το θέατρο και όλες οι μορφές της Τέχνης επιστρέφουν!

Να ζεσταθούν οι ψυχές και να πάρει τον ανήφορο της ζωής ξανά ο νους! Να γίνει πάλι η Τέχνη, το φάρμακο της ψυχής και το φως του νου μας!

Δυο χρόνια έμεινε στο πάγο η Τέχνη! Δυο χρόνια σιωπής και βουβαμάρας που μας κάνουν να εκτιμούμε ακόμη περισσότερο την αξία των ζωντανών εμφανίσεων και της άμεσης επικοινωνίας με τους ανθρώπους της Τέχνης. Στα δυο αυτά χρόνια οι καλλιτέχνες υπόφεραν. Έδωσαν αγώνα για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια τους! Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι Δήμοι και γενικότερα οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίζουν σήμερα τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού!

Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά στην παρουσίαση της Υφάντρας που υφαίνει και ξεφαίνει. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News