Ηράκλειο: Ήρθε ο καιρός να φύγει ρυμουλκούμενο το... παροπλισμένο Aegean Goddess

Κρήτη
Ηράκλειο: Ήρθε ο καιρός να φύγει ρυμουλκούμενο το... παροπλισμένο Aegean Goddess

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να φτάσει μετά από ένα ταξίδι 40ωρών στο λιμάνι του Λαυρίου

Έλυσε κάβους μετά από την πολύμηνη παραμονή του στο λιμάνι του Ηρακλείου το παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο Aegean Goddess. Το ευμεγέθες πλοίο περέμενε ελλιμενισμένο σε καθορισμένη θέση στην προβλήτα 3 του λιμένα της πόλης, δίπλα στο τελωνείο, ενώ το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου αναχώρησε ρυμουλκούμενο για το Λαύριο, ταξίδι 205 μιλίων και 40 περίπου ωρών, καθώς ταξιδεύει με περίπου 4 κόμβους την ώρα. Εκεί θα αναμένεται να μείνει δεμένο μετά από την άφιξη του, μέχρι η πλοιοκτήτρια εταιρία να αποφασίσει για το μέλλον του.

Όσο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, το κρουαζιερόπλοιο ελληνοκυπριακών συμφερόντων, διατηρούσε την ελάχιστη σύνθεση πληρώματος και κατέβαλλε τα τέλη ελλιμενισμού στον ΟΛΗ, ώστε να διατηρεί την θέση του.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του είχαν εξασφαλιστεί όλοι οι όροι ασφαλείας στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ετήσια άσκηση της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, έτους 2021, με σενάριο την «Αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε πλοίο – Έρευνα διάσωσης – Καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης», πραγματοποιήθηκε στο πλοίο.

Η κατασκευή του Aegean Goddess ολοκληρώθηκε το 1994 ενώ το όνομα το οποίο διατηρούσε από την κατασκευή του μέχρι και το 2015 ήταν MS Ryndam, στην συνέχεια ονομάστηκε Pacific Aria και το 2019, Ida Pfeiffer, μέχρι να πάρει το υφστάμενο όνομα το 2020. Το Aegean Goddess διαθέτει 13 καταστρώματα ενώ η χωρητικότητα του φτάνει του 1.258 επιβάτες. Το μήκος του αγγίζει τα 220 μέτρα ενώ η ταχύτητα του φτάνει τους 22 κόμβους.

Η θέση του Aegean Goddess αυτή την στιγμή

(Φωτογραφία fb/Κώστας Παπαδάκης)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News