Ηράκλειο: Οριοθετημένες οι πυρκαγιές σε Τύλισο και Φοινικιά - Παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής

Κρήτη
Ηράκλειο: Οριοθετημένες οι πυρκαγιές σε Τύλισο και Φοινικιά - Παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την τιτάνια μάχη των πυροσβεστών οι πυρκαγιές οριοθετήθηκαν παραμένουν όμως στο σημείο δυνάμεις της πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις - Κάηκαν 8 στρέμματα δασικής έκτασης

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το βράδυ τη Τρίτης 21 Ιουνίου, σε χαράδρα στην περιοχή Βουλισμένο Αλώνι κοντά στο δάσος της Κέρης.

Την πυρκαγιά κατέσβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 11 οχήματα, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος της περιοχής Μενέλαος Μποκέας, με την επιχείρηση να συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης, αρχιπύραρχος, Γιώργος Τσικαλάς.

Οι αρχές κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά στο κοντινό δάσος της Κέρης, ενώ προς την διευκόλυνση της επιχείρησης στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της ΕΛΑΣ ώστε να αποκλείσουν το χώρο.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, με ένα όχημα.

Συνολικά κάηκαν 8 στρέμματα δασικής έκτασης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου έλαβε χώρα μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Φοινικιάς Ηρακλείου με τρεις συνολικά επιχειρήσεις να καταστρέφονται.

Η φωτιά πλέον έχει οριοθετηθεί ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και κάηκαν ολοσχερώς δύο επιχειρήσεις ξυλείας και μία επιχείρηση εμπορίας πλαστικών ειδών. Στην κατάσβεση επιχείρησαν 20 πυροσβεστικά οχήματα, 80 άνδρες, 8 υδροφόρες και από αέρος ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ενώ στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής με ένα όχημα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για νέα αναζωπύρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=QEd7Rw2C0kg?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News