Ηράκλειο: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Φοινικιά - Κάηκαν ολοσχερώς τρεις επιχειρήσεις (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Φοινικιά - Κάηκαν ολοσχερώς τρεις επιχειρήσεις (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Φοινικιά, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί - Κάηκαν ολοσχερώς τρεις επιχειρήσεις - Σε επιφυλακή οι άνδρες της πυροσβεστικής για αναζωπυρώσεις

Σε στοιχειώδη οριοθέτηση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου, σε εργοστάσιο ξυλείας στη περιοχή Φοινικιά, στο Ηράκλειο. Στις φλόγες παραδόθηκαν και κάηκαν ολοσχερώς δύο επιχειρήσεις ξυλείας και μία επιχείρηση εμπορίας πλαστικών ειδών. Στην κατάσβεση επιχείρησαν 20 πυροσβεστικά οχήματα, 80 άνδρες, 8 υδροφόρες και από αέρος ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής, ενώ στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για νέα αναζωπύρωση.

Παρά την τιτάνια μάχη των πυροσβεστών, η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής ενισχύονταν συνεχώς μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επεκταθεί η φωτιά σε περισσότερες όμορες επιχειρήσεις. Μέσα σε 10 λεπτά η φωτιά είχε επεκταθεί και σε 20 λεπτά ήταν ανεξέλεγκτη, λόγω της εύφλεκτης ύλης που υπάρχει ενός των αποθηκών ξυλείας.

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στο Ηράκλειο: Στη μάχη με τις αναζωπυρώσεις εναέριες κι επίγειες δυνάμεις (εικόνες, βίντεο)

«Υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών. Όλοι οι φορείς συνέδραμαν δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει στοιχειωδώς οριοθετηθεί. Είμαστε ασφαλείς και για αυτό θέλω να συγχαρώ όλες τις υπηρεσίες που λειτούργησαν άμεσα», τόνισε, μιλώντας στο neakriti.gr ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Μανώλης Παραβολιδάκης, ο οποίος βρέθηκε άμεσα στο σημείο. Όπως είπε ο κ. Παραβολιδάκης ο σχεδιασμός της πυροσβεστικής ήταν άριστος και ο στόχος ήταν να μην επεκταθεί η φωτιάς σε παρακείμενες εγκαταστάσεις, ευχαριστώντας την πυροσβεστική και όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης, αρχιπύραρχος, Γιώργος Τσικαλάς, ο οποίος μιλώντας στο neakriti.gr, απηύθυνε έκκληση να μην προσεγγίζουν το σημείο οι οδηγοί. Όπως είπε ο κ. Τσικαλάς, «η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις τρείς το μεσημέρι σε ξυλαποθήκη και σε επιχείρηση ειδών συσκευασίας ξενοδοχείων. Η επέκταση της πυρκαγιάς ήταν καθολική και με την άμεση επέμβαση των δυνάμεων περιορίστηκε  στην αρχική της της εκδήλωση», υπογραμμίζοντας ότι σε όμορη επιχείρηση υπήρχαν εγκαταστάσεις υγραερίου και χημικές ουσίες οι οποίες εγκυμωνούσαν κινδύνους και για τους πυροσβέστες και για τους περίοικους.

Διαβάστε επίσης

⇒ Φωτιά στη Φοινικιά: Ουρές χιλιομέτρων στην ευρύτερη - Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά απο τον ΒΟΑΚ

Μιλώντας στο neakritri.gr, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ανέφερε ότι η φωτιά έχει οριοθετηθεί πλήρως. «Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν είχαμε τραυαμτίες, γιατί την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ο κόσμος ήταν μέσα στις επιχειρήσεις. Δυστυχώς καταστράφηκαν τρεις επιχειρήσεις, δύο που εμπορεύονται ξυλεία και μία που εμπορεύεται είδη πλαστικών. Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μια αγαστή συνεργασία και μία πρωτοφανής επιχείρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλέιου, ευχαριστώντας τα στελέχη της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και προσωπικά τους διοικητές κ.κ. Γιώργο Τσικαλά και Νίκο Σπυριδάκη. Όπως είπε ο κ. Συριγωνάκης, η αστυνομία έκλεισε άμεσα το ρεύμα από το Ηράκλειο προς τις Μαλάδες για να κινούνται απρόσκοπτα οι υδροφόρες.

 

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στη Φοινικιά: Ουρές χιλιομέτρων στην ευρύτερη - Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά απο τον ΒΟΑΚ

Καρέ καρέ η επιχείρηση της πυροσβεστικής, με ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα

https://www.youtube.com/watch?v=QEd7Rw2C0kg?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Εικόνες καταστροφής αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News