Ηράκλειο

Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της - Εικόνες από το τελευταίο αντιο

Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο

Σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η κηδεία της Ηρακλειώτισσας Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα, το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο σε μια μεγάλη προσωπικότητα της τέχνης. Η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα 13 Ιουνίου, σε ηλικία 83 ετών.

Γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (1959-1964) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο τμήμα στην Κλασική Αρχαιολογία με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και με θέμα: «Προσωκρατική Φιλοσοφία και Τέχνη».

Η Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών που από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.

Επίσης, μεταξύ άλλων, διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της Υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Φωτογραφίες ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια