Ηράκλειο: Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση για τα κουνούπια από την Περιφέρεια Κρήτης

Κρήτη
Ηράκλειο: Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση για τα κουνούπια από την Περιφέρεια Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο, διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα το έργο της καταπολέμησης κουνουπιών που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το νησί.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, την όχληση και τον κίνδυνο που προκαλούν τα τσιμπήματα.

Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.30 μμ με τη συναυλία της φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου.

Στο περίπτερο της εκδήλωσης θα βρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό της Περιφέρειας που θα ενημερώνει τους πολίτες για θέματα που αφορούν στα κουνούπια, τη βιολογία τους, τα στάδια εξέλιξης τους, τον πολλαπλασιασμό τους και κυρίως την προστασία από αυτά, ενώ θα μοιραστεί και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σε μία δράση ενημέρωσης σχεδιασμένη για παιδιά, με την παρουσία ξυλοπόδαρων, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, ειδικά κατασκευασμένο ενυδρείο με ζωντανές προνύμφες κουνουπιών καθώς και έντομα κουνουπιών με τη χρήση στερεοσκοπίου.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης,  υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, με τη συμβολή πολλών στελεχών της Διεύθυνσης της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News