Ηράκλειο: Ένας 51χρονος πίσω από το μπαράζ εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων

Κρήτη
Ηράκλειο: Ένας 51χρονος πίσω από το μπαράζ εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα άτομο πνευματικά ασταθές - Μετά από εντολή του εισαγγελέα οδηγήθηκε σε ακούσια νοσηλεία

Εντοπίστηκε ο υπαίτιος πίσω από τα περιστατικά πυρκαγιών σε κάδους απορριμμάτων που σημειώθηκαν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Τις φωτιές φαίνεται πως προκαλούσε ένας 51χρονος άνδρας από το Ηράκλειο, για τον οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο πνευματικά ασταθές.

Ο 51χρονος εντοπίστηκε μετά από ενδελεχείς έρευνες του ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για εμπρησμό από πρόθεση κατά συρροή.

Ο δράστης συνολικά διέπραξε τρεις εμπρηστικές επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν στις 30 Μαΐου, 1 Ιουνίου και στις 5 Ιουνίου, σε 11 κάδους απορριμμάτων ανακύκλωσης, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Σε μια από τις εμπρηστικές του επιθέσεις η φωτιά επεκτάθηκε και σε σταθμευμένο όχημα το οποίο βρισκόταν δίπλα στους κάδους.

Μετά από προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο 51χρονος είναι πνευματικά ασταθής και έπειτα από προφορική εντολή του εισαγγελέα ο δράστης οδηγήθηκε σε ακούσια νοσηλεία.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News