Ηράκλειο: «Βαρύς» ο πέλεκυς των διώξεων στους οκτώ συλληφθέντες (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: «Βαρύς» ο πέλεκυς των διώξεων στους οκτώ συλληφθέντες (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμένεται η προσαγωγή των κατηγορούμενων στον ανακριτή για τις απολογίες τους

Ενώπιων της δικαιοσύνης βρέθηκαν σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου, οι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης στο Ηράκλειο. Στο γραφείο του Εισαγγελέα απαγγέλθηκαν οι διώξεις στους κρατουμένους ενώ θα ακολουθήσουν οι απολογίες τους στον ανακριτή. Ειδικότερα, οι διώξεις εξειδικεύονται ανά ομάδα κατηγορουμένων με τους πρώτους τέσσερις, κατά σειρά δικογραφίας, να φέρουν το κύριο βάρος των κακουργηματικών διώξεων και να διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση- τοκογλυφία όπως και νομιμοποίηση εσόδων από ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες συνδέονται κατά περίπτωση με ενέργειες ανάλογου είδους όχι όμως με το σύνολο των διώξεων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης δηλώνουν αδυναμία να προβούν σε εκτιμήσεις και νομικούς ισχυρισμούς την τρέχουσα στιγμή καθώς δεν διαθέτουν αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ δεν έχουν λάβει επίσης γνώση αναφορικά με τα στοιχεία, βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Τα παραπάνω κενά στην πληροφόρηση των συνηγόρων υπεράσπισης των οκτώ σχετίζονται με την προσπάθεια των αρχών να προστατέψουν τα θύματα των κατηγορουμένων.

Οι οκτώ αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε μία σημαντική επιτυχία καθώς μεγάλος είναι ο απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, από τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Ιουνίου, από το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ειδικότερα, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα  δραστηριοποιούμενη στην κατ΄επάγγελμα τοκογλυφία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Μετά από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες 17 Ιουνίου, συνελήφθησαν 8 άτομα (4 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας δραστηριοποιούμενη στην κατ΄επάγγελμα τοκογλυφία και εκβίαση, την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παραβάσεις της Νομοθεσίας του Κώδικα Αντιντόπινγ, περί όπλων και βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Σημειώνεται, οτι προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική έρευνα από την οποία διακριβώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία τριετία σε περιοχές του Ηρακλείου. Παράλληλα, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 22.170 ευρώ, 12 αυτοκίνητα, πλήθος επιταγών, συναλλαγματικών, λοιπών αξιόγραφων καθώς επίσης και τιμολογίων και λοιπών παραστατικών  και αναβολικά σκευάσματα.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Οργανωμένου Εγκλήματος  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης  Κρήτης  με τη συνδρομή μελών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συντονισμένη επιχείρηση  στην οποία συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί  από το Τμήμα Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ηρακλείου, Χανίων και Αγίου Νικολάου,  την Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου, την Ομάδα Πεζών Περιπολίων Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, το Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, το Τμήμα Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας,  το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ηρακλείου και τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσσαράς και Μυλοποτάμου.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News