Υπόθεση βιασμού Μάλια: Βίντεο «καίει» τον πατέρα - «Την άγγιξε ακατάλληλα και προσπάθησε να την χτυπήσει»

Κρήτη
Υπόθεση βιασμού Μάλια: Βίντεο «καίει» τον πατέρα - «Την άγγιξε ακατάλληλα και προσπάθησε να την χτυπήσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική Daily Mail δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο απαθανατίσει την αποτρόπαια στιγμή σε μπαρ των Μαλίων

Παρόλο που η 34χρονη Βρετανίδα τουρίστρια υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι δεν ήταν ο πατέρας της εκείνος που την βίασε, όπως η ίδια κατήγγειλε στις 9 Ιουνίου, τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας «καίνε» τον 70χρονο.

Η βρετανική Daily Mail δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο απαθανατίσει την αποτρόπαια στιγμή σε μπαρ των Μαλίων.

Σημειώνεται πως από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα, προκύπτει ότι ο 70χρονος πατέρας της ήταν εκείνος που την βίασε, ενώ είχε αποπειραθεί να προβεί σε ασελγείς πράξεις και μέσα στο μπαρ όπου διασκέδαζαν κι όπου την χτύπησε στο πρόσωπο. Το Σάββατο 11 Ιουνίου προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη ο πατέρας της γυναίκας με τον οποίο έκαναν μαζί διακοπές στα Μάλια.

Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να σωριάζεται στο μπαρ ενώ κάθεται σε ένα σκαμπό, καθώς ο πατέρας φαίνεται επανειλημμένα να πηγαίνει για να της μιλήσει στο αυτί. Προσπαθεί επίσης πολλές φορές να την σηκώσει, ενώ εκεί τον απωθεί. Οι κινήσεις του άνδρα φαίνονται ιδιαίτερα περίεργες.

Η Σοφία Λοβέρδου, αστυνομικός, μιλώντας στην εφημερίδα, επισημαίνει ότι «το βίντεο είναι ζωτικής σημασίας για αυτή την υπόθεση. Ο άνδρας άγγιξε τη γυναίκα ακατάλληλα, προσπάθησε να τη φιλήσει και επίσης να τη χτυπήσει. Η γυναίκα το αρνείται, αλλά στο βίντεο φαίνονται όλα ξεκάθαρα. Πρόκειται για έγκλημα βιασμού και ενδοοικογενειακής βίας και είμαστε υποχρεωμένοι να δράσουμε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ακόμα κι αν το θύμα επιμένει ότι ο φερόμενος ως δράστης είναι αθώος».

«Είμαι 100% βέβαιη ότι δεν με βίασε»

Η γυναίκα, μιλώντας στη βρετανική “Daily Mail”, ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι 100% βέβαιη ότι τα στοιχεία από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και τα δείγματα DNA που συλλέχθηκαν από την ίδια και τον πατέρα της θα τον απαλλάξουν».

Εξάλλου, η 34χρονη Βρετανίδα άφησε σαφείς αιχμές εναντίον των αστυνομικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, καθώς, όπως ανέφερε στην “Daily Mail”, «έδωσα στην Αστυνομία μια περιγραφή του δράστη, αλλά αυτοί δεν έκαναν τίποτα για να τον βρουν».

Όπως αναφέρεται στο διαδικτυακό δημοσίευμα του βρετανικού Μέσου, η «33χρονη, η οποία δεν μπορεί να κατονομαστεί για νομικούς λόγους, κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι επέτρεψαν στο βιαστή της να “περιφέρεται ελεύθερος”, την ώρα που o πατέρας της κατηγορείται αδίκως για τη σε βάρος της επίθεση».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στην “Daily Mail” η 34χρονη Βρετανίδα, είναι απόλυτα σίγουρη ότι δεν ήταν ο πατέρας της το άτομο που τη βίασε, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

«Μπορώ να πω 100% ότι δε με βίασε. Ζω με τον πατέρα μου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήμουν μαζί του για διακοπές στην Ελλάδα και είναι ο καλύτερος πατέρας του κόσμου. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κάνει κάτι τόσο απεχθές. Αυτό το είπα στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά απλά με αγνόησαν.

Είναι μια απίστευτα αγχωτική και τραυματική κατάσταση, αλλά υπάρχει ελπίδα για μας. Ο δικαστής μας είπε ότι, εάν το τεστ DNA του πατέρα μου βγει “καθαρό”, τότε θα αφεθεί ελεύθερος», ανέφερε στην “Daily Mail” η 34χρονη Βρετανίδα.

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η γυναίκα πήγε στην Αστυνομία την περασμένη Πέμπτη για να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Παραδέχτηκε ότι ήταν μεθυσμένη και η Αστυνομία αναφέρει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί τίποτα σχετικά με τον δράστη, εκτός από το ότι φορούσε λευκά ρούχα. (...) Ωστόσο, η 34χρονη ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί, που τα “θαλάσσωσαν”, κατάλαβαν λάθος, επιμένοντας ότι η ίδια τούς είπε ότι ο πατέρας της και όχι ο δράστης φορούσε λευκά.

Πρόσθεσε ότι, όταν συγκεντρωθεί τελικά όλο το υλικό από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, θα φανεί ότι ο πατέρας της ήταν πίσω στο ξενοδοχείο την ώρα που εκείνη δέχτηκε την επίθεση».

«Έδωσα στην Αστυνομία μια περιγραφή του δράστη, αλλά αυτοί δεν έκαναν τίποτα για να τον βρουν», πρόσθεσε. Όσον αφορά στις Αρχές, ο πατέρας μου είναι ένοχος και είναι στο χέρι του να αποδείξει την αθωότητά του. Αλλά εγώ ξέρω ότι τα αποτελέσματα DNA θα τον απαλλάξουν. Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα, γιατί θέλω απλά να επιστρέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατόν».

Μιλώντας στο βρετανικό Μέσο, η 34χρονη γυναίκα ανέφερε ακόμη ότι «είναι ντροπιαστικό» αυτό που έγινε στον πατέρα της.

«Θα επιστρέψω στο σπίτι μόνο μαζί με τον πατέρα μου. Το μυαλό μου είναι αλλού για αλλού και τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά. Αλλά, όταν όλο αυτό διευθετηθεί, θα πω την ιστορία μου αναφορικά με το πώς μου συμπεριφέρθηκαν οι ελληνικές Αρχές. Είναι ντροπιαστικό αυτό που έκαναν στον πατέρα μου, την ώρα που επέτρεψαν στον βιαστή μου να τριγυρνά ελεύθερος», ανέφερε επιπρόσθετα στην “Daily Mail” η 34χρονη γυναίκα.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 16 Ιουνίου, στο περιθώριο της απολογίας του πατέρα της, βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και η ίδια η 34χρονη, η οποία κατέθεσε εκ νέου στις Αρχές. Στους διαδρόμους των Δικαστηρίων, έξω από το ανακριτικό γραφείο, υπήρξε, μάλιστα, ολιγόλεπτη συνάντηση πατέρα και κόρης, η οποία ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένη. Η 34χρονη αγκάλιασε με δάκρυα στα μάτια τον ηλικιωμένο πατέρα της, προσπαθώντας να του δώσει κουράγιο και τονίζοντάς του επανειλημμένα ότι βρίσκεται στο πλευρό του.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, από την πλευρά της υπεράσπισης του Βρετανού προτάχθηκε, μεταξύ άλλων, ο ισχυρισμός ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία λαμβάνει θεραπευτική αγωγή.

Ας σημειωθεί, πάντως, ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων δειγμάτων DNA που ελήφθησαν από την καταγγέλλουσα, αλλά και από τον πατέρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα αυτά ενδεχομένως να συμβάλουν σημαντικά ούτως ώστε να έρθει στο «φως» το τι πραγματικά συνέβη. Εξάλλου, αναμένεται και το πόρισμα του ιατροδικαστή, που εξέτασε την 34χρονη Βρετανίδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News