Υπόθεση τοκογλυφίας: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν

Κρήτη
Υπόθεση τοκογλυφίας: Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι από τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για το σκηνικό της εφόδου ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και Οργανωμένου Εγκλήματος, στο σπίτι όπου κρυβόταν, είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο με τον οποίο κορυφώθηκε - όπως όλα δείχνουν - η αστυνομική επιχείρηση

Κύκλωμα εκβιασμών σε βάρος επιχειρηματιών, τοκογλυφίας και κάθε είδους παρανομίας, «αγγίζει» η ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Παρασκευής, 17 Ιουνίου, πάνοπλοι αστυνομικοί ξεκίνησαν εφόδους σε σπίτια, μάντρες, καταστήματα και πολυτελής κατοικίες, όπως αυτή στην οποία συνελήφθη ένα από τα βασικά μέλη της εγκληματικής συμμορίας, που βρίσκεται στο στόχαστρο.  

Οι μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για το σκηνικό της εφόδου ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ και Οργανωμένου Εγκλήματος, στο σπίτι όπου κρυβόταν, είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο με τον οποίο κορυφώθηκε - όπως όλα δείχνουν - η αστυνομική επιχείρηση.

«Έξι τα ξημερώματα ήταν. Πραγματικά αυτό που λένε σκηνές φαρ ουέστ, ήταν μπροστά στα σπίτια μας», αναφέρει κάτοικος της περιοχής στο neakriti.gr. «Ξυπνήσαμε από τα ουρλιαχτά των σκυλιών και τους πυροβολισμούς. Πήγε η ψυχή μας στην… κούλουρη. Κρύβαμε τα σκυλιά, κλειστήκαμε μέσα, νομίζαμε πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Η έφοδος έγινε κυριολεκτικά με το χέρι στη σκανδάλη με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν κροτίδες και καπνογόνα για να αιφνιδιάσουν τον ύποπτο που θεωρείται σκληρός κακοποιός. Οι κάτοικοι της περιοχής που έζησαν το σκηνικό της εισβολής στο κρησφύγετό του είναι σοκαρισμένοι, αφού δεν αντελήφθησαν εγκαίρως ότι πρόκειται για αστυνομικούς.  

Αστυνομικοί με κράνη και ασπίδες, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης άρχισαν να πηδούν από τους μαντρότοιχους στο εσωτερικό της βίλας.

Σύμφωνα με την κάτοικο της περιοχής: «Πέντε αυτοκίνητα σταμάτησαν έξω από το σπίτι και κάποιοι που έμοιαζαν με κακοποιούς, ξεχύθηκαν στον δρόμο μπουκάροντας στο συγκεκριμένο σπίτι. Μία γειτόνισσα πήρε και την αστυνομία γιατί άνθρωποι με κράνη πήδηξαν τον τοίχο του σπιτιού, με κραυγές μπήκαν μέσα. Από το 100 μας είπαν ότι είναι αστυνομικοί και να μείνουμε μέσα. Έμειναν από 6:00 έως 8:45 μέσα σε αυτό το σπίτι».

Δύο άτομο εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν σε καφετέρια σε κοντινή απόσταση, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, ανάμεσα στους οποίους και σε μάντρα αυτοκινήτων, στην οποία ο βασικός εμπλεκόμενος, προωθούσε κάποια από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε.

Οι έρευνες συνεχίζονται με προσοχή με την ΕΛΑΣ να αξιοποιεί στοιχεία ώστε να τεκμηριώσει τις κατηγορίες που αποδίδονται στα μέλη της εγκληματικής συμμορίας που αναμένεται να παραπεμφθεί αύριο Σάββατο, 18 Ιουνίου στον εισαγγελέα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News