Αρκαλοχώρι: Ελεύθεροι πατέρας και γιος που είχαν καταλήξει με χειροπέδες για εξύβριση - αντίσταση

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Ελεύθεροι πατέρας και γιος που είχαν καταλήξει με χειροπέδες για εξύβριση - αντίσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμφότεροι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν την ερχόμενη Δευτέρα από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για «βία κατά υπαλλήλων-αστυνομικών» - Ωστόσο, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα

Ελεύθεροι αφέθηκαν τελικά οι δύο άνδρες (πατέρας και γιος), οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αρκαλοχωρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν την ερχόμενη Δευτέρα από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για «βία κατά υπαλλήλων-αστυνομικών». Ωστόσο, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ότι πατέρας και γιος υπέβαλαν έγκληση κατά αστυνομικών για «σωματική βία».

Το χρονικό

Μαλλιά – κουβάρια έγιναν αστυνομικοί, κρατούμενος και ο πατέρας του μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, με τους πρωταγωνιστές και πέντε αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους συγκρατήσουν να καταλήγουν στο Βενιζέλειο, αλλά και στον ιατροδικαστή για να εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται.

Όπως πρώτο δημοσίευσε το neakriti.gr, ο πατέρας του 22χρονου ταραξία, το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022. κατήγγειλε ξυλοδαρμό του γιού του, με τους αστυνομικούς ωστόσο να καταγγέλλουν απόπειρα απελευθέρωσης του κρατουμένου από τον ίδιο, αλλά και τον τραυματισμό τους, αφού παραπέμφθηκαν στον ιατροδικαστή με μώλωπες, εκδορές και σχισμένα ρούχα από την πάλη. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η αστυνομία σταμάτησε τον γιο του για έλεγχο, ωστόσο, μη έχοντας τα έγγραφα ταυτοποίησης, τον οδήγησαν στο τμήμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί, τον ξυλοκόπησαν και τον τραμπούκησαν.

Οι αρμόδιοι διαψεύδουν κατηγορηματικά τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού και κακοποίησης, Μάλιστα επικαλούνται και τη γνωμάτευση του Κέντρου Υγείας και του Βενιζέλειου, η οποίες όπως λένε, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους.

Συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ που βρίσκονται στο πλευρό το συναδέλφων τους καταδίκασαν σήμερα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να μπουν κάμερες σε όλους του χώρους των αστυνομικών υπηρεσιών αλλά και στις στολές των αστυνομικών όπως έχει προαναγγείλει η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας.

«Πάλεψαν για να τους καταφέρουν»

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί του ΤΑΕ σταμάτησαν αγροτικό όχημα με φιμέ τζάμια, στο πλαίσιο διαδικασίας ελέγχων που πραγματοποιούνται στο σημείο. Στο όχημα επέβαιναν δύο άνδρες, ένας Έλληνας κι ένας αλλοδαπός. Κατά τον έλεγχο, αμφότεροι δεν είχαν μαζί τους έγγραφα ταυτοποίησης και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Αρκαλοχωρίου. Στο αστυνομικό τμήμα, στο οποίο βρίσκονταν ο αξιωματικός υπηρεσίας, ο φύλακας και τέσσερις αστυνομικοί, ο νεαρός ελληνικής καταγωγής εξύβρισε τους αστυνομικούς, οι οποίοι στη συνέχεια τον ακινητοποίησαν. 

Όταν ο πατέρας του νεαρού έφτασε στο τμήμα, η συμπεριφορά του 22χρονου πυροδότησε εκ νέου την ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέο επεισόδιο, το οποίο κορυφώθηκε με την προσπάθεια του πατέρα να «ελευθερώσει» τον γιό. Ο πατέρας του 22χρονου εξύβριζε τους αστυνομικούς και προσπαθούσε να τους απωθήσει. Και οι δύο κατέληξαν με χειροπέδες για εξύβριση και αντίσταση.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News