Ηράκλειο

Κρήτη: Σε Νεάπολη Λασιθίου και Ακρωτήρι Χανίων 2 από τα 19 νέα πρότυπα ΕΠΑΛ

Τα 19 νέα πρότυπα ΕΠΑΛ έρχονται να προστεθούν στα 6 Πρότυπα ΕΠΑΛ που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από πέρυσι σε Άργος, Επανομή, Πέραμα, Ξάνθη, Ηγουμενίτσα και Τρίκαλα

Σε Νεάπολη Λασιθίου και Ακρωτήρι Χανίων θα λειτουργούν  2 από τα συνολικά 19  Πρότυπα   Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.) που ιδρύονται στην χώρα μας  από την ερχόμενη σχολική σεζόν έτος 2022-2023.

Τα 19 νέα πρότυπα ΕΠΑΛ έρχονται να προστεθούν στα 6 Πρότυπα ΕΠΑΛ που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από πέρυσι σε Άργος, Επανομή, Πέραμα, Ξάνθη, Ηγουμενίτσα και Τρίκαλα.

Τα 19 νέα ΠΕΠΑΛ ιδρύονται σε Αλεξανδρούπολη, Λαύριο, Κρύα Βρύση Πέλλας, Χαϊδάρι, Γλυφάδα, Ταύρο, Ελευσίνα, Αίγιο, Αμαλιάδα, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα, Βελεστίνο, Κατερίνη, Νεάπολη Κρήτης, Ακρωτήρι Χανίων, Ρόδο, Σύρο, Κιάτο, Άμφισσα.

Οι τομείς που θα διδάσκονται στα Πρότυπα ΕΠΑΛ είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ιδιαιτέρως ελκυστικοί για τους νέους και τις νέες, καθώς αφορούν σε επαγγέλματα σύγχρονα, με προοπτικές και μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τομείς όπως: Δομικών Έργων-Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, Μηχανολογίας, Πληροφορικής, Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Γεωπονίας-Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας.

Η ανακοίνωση του ΕΠΑΛ Νεάπολης

Ικανοποίηση και χαρά εκφράζεται από  το ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης-Πρότυπο ΕΠΑΛ Νεάπολης  Λασιθίου που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία ιδρύονται σε όλη την Ελλάδα 19 νέα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. από το νέο σχολικό έτος  2022-2023 (Αριθμ. Φ11/74076/Δ4).

Μεταξύ άλλων ιδρύεται:

Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Νεάπολης, το οποίο θα συστεγασθεί με το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης με έδρα την Νεάπολη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, με τους ακόλουθους τομείς:

(α) Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού

(β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού

(γ) Μηχανολογίας

(δ) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων

Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 θα λειτουργήσει ως Πρότυπο ΕΠΑΛ Νεάπολης η Α’ Λυκείου. Η Β’ και Γ τάξη θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά όπως σήμερα. Την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024 θα λειτουργήσει ως Πρότυπο ΕΠΑΛ η Α’ και Β τάξη ενώ από την σχολική χρονιά 2024-2025 και οι 3 τάξεις θα λειτουργούν ως Πρότυπο Επαγελματικό Λύκειο.

Επιπλέον είναι σημαντικό να ανακοινώσουμε ότι ιδρύεται στο σχολείο μας ο Τομέας Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων (Β τάξη) ο οποίος οδηγεί στις ειδικότητας του Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού και Πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού (Γ τάξη). Ο συγκεκριμένος τομέας Ναυτιλιακών σπουδών που θα λειτουργήσει στο σχολείο μας είναι ο μοναδικός που θα λειτουργεί στην Ανατολική Κρήτη και θα μπορεί να εξυπηρετήσει μαθητές από όλη την Κρήτη''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια