Ηράκλειο - Υπόθεση χασίς: Προφυλακιστέος ο ένας, διαφωνία ανακρίτριας - εισαγγελέα για τον δεύτερο Κρητικό

Κρήτη
Ηράκλειο - Υπόθεση χασίς: Προφυλακιστέος ο ένας, διαφωνία ανακρίτριας - εισαγγελέα για τον δεύτερο Κρητικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξαν αμφότεροι ότι κατείχαν από κοινού την ποσότητα κάνναβης που εντοπίστηκε από την Αστυνομία

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε νωρίτερα σήμερα Πέμτη 16 Ιουνίου 2022, ο 44χρονος Κρητικός, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγα 24ωρα μαζί με έναν 48χρονο, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης χασίς.

Κατά τις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας, υποστήριξαν αμφότεροι ότι κατείχαν από κοινού την ποσότητα κάνναβης που εντοπίστηκε από την Αστυνομία.

Ισχυρίστηκαν ακόμη ότι κατείχαν το χασίς για δική τους προσωπική χρήση.

Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, κ. Ελευθέριο Κάρτσωνα, ουσιαστικά πρόκειται για δύο φίλους που προμηθεύτηκαν την επίμαχη ποσότητα για καθαρά «ευφορικούς σκοπούς».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, βρέθηκαν συνολικά 610 γραμμάρια κάνναβης, 475 αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν χασίς και καπνό και τα οποία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ήταν «έτοιμα προς πώληση», μια ζυγαριά ακριβείας κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Μετά το πέρας των απολογιών, ο 44χρονος Ανωγειανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Διαβάστε επίσης

 ⇒ Κακουργηματικές διώξεις στους δυο Κρητικούς με τα 475 «τσιγαριλίκια» - Απολογούνται την Πέμπτη

Διαφωνία και κατ' οίκον περιορισμός ενόψει της απόφασης του Συμβουλίου

Αναφορικά με τον 48χρονο συγκατηγορούμενό του, υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως: Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ η εισαγγελέας ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως προβλέπει ο νόμος για τις εν λόγω περιπτώσεις, το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τον 48χρονο, θα αποφασιστεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου αναμένεται να αποφανθεί για την τύχη του 48χρονου μέσα στις ερχόμενες ημέρες.

Μέχρι τότε, ο εν λόγω κατηγορούμενος τίθεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Η σύλληψή τους

Οι δύο Κρητικοί είχαν συλληφθεί την Τρίτη 14 Ιουνίου, με μεγάλες ποσότητες χασίς, ενώ τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος από τον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη από την ΕΛ.ΑΣ. στις οικίες των δύο ημεδαπών, σε περιοχές των Δήμων Ηρακλείου και Ανωγείων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 610 γραμμάρια κάνναβης
  • 475 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης τα οποία βρίσκονταν έτοιμα προς πώληση,
  • ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News