Ηράκλειο: Με καθυστέρηση στο δημοτικό συμβούλιο η μείωση τελών για τους πολιτικούς γάμους

Κρήτη
Ηράκλειο: Με καθυστέρηση στο δημοτικό συμβούλιο η μείωση τελών για τους πολιτικούς γάμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και κοντά ένα χρόνο, έχει αποφασιστεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου σημαντική μείωση των τιμών για τους πολιτικούς γάμους λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία, ωστόσο, άγνωστο γιατί, το θέμα έρχεται μόλις τώρα, στο δημοτικό συμβούλιο

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τη μείωση των τελών των πολιτικών γάμων στο Ηράκλειο!

Εδώ και κοντά ένα χρόνο, συγκεκριμένα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021 έχει αποφασιστεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου σημαντική μείωση των τιμών( από τα 100 στα 50 ευρώ για τους πολιτικούς γάμους που τελούνται το πρωί και από 150 σε 100 ευρώ για τους απογευματινούς πολιτικούς γάμους ή τους γάμους που τελούνται σε εξαιρέσιμες ημέρες ), λόγω της γενικότερης κατάστασης με την πανδημία.

Ωστόσο, άγνωστο γιατί, το θέμα έρχεται μόλις τώρα, με αξιοσημείωτη αν μη τι άλλο καθυστέρηση στο δημοτικό συμβούλιο που καλείται στην προσεχή συνεδρίαση του το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας , να επικυρώσει τη μείωση τιμών.

Τι θα ισχύσει όμως σε περίπτωση γάμου ετεροδημότη με δημότη;

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική εισήγηση προς το σώμα , σε περίπτωση επικείμενου γάμου ετεροδημότη με δημότη του δήμου Ηρακλείου, θα καταβάλλεται το προβλεπόμενο τέλος που ισχύει για τους δημότες.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι κατά την λήψη της απόφασης μείωσης των τελών στην Οικονομική Επιτροπή τον περασμένο Σεπτέμβριο ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός είχε διαφωνήσει και είχε καταθέσει δική του αντιπρόταση να θεσπιστεί ένα πολύ χαμηλό, συμβολικό τέλος ύψους 10 ευρώ για τους πολιτικούς γάμους. Αντιπρόταση που δεν είχε περάσει στην επιτροπή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News