Βαρδάκης: Φρούδες ελπίδες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για συντάξεις με ένα κλικ

Κρήτη
Βαρδάκης: Φρούδες ελπίδες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για συντάξεις με ένα κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εν τέλει, έχουμε ένα σύστημα που δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη, ξεκάθαρη απόδειξη της προχειρότητας της ΝΔ στη νομοθέτηση» δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το επίσημο έγγραφο του ΕΦΚΑ, με το οποίο ο φορέας δηλώνει ουσιαστικά αδυναμία να απαντήσει στα ερωτήματα των τοπικών υποκαταστημάτων που θα τρέξουν το νέο σύστημα απονομής συντάξεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το να τίθενται ερωτήματα από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ για τον τρόπο περαίωσης της νέας διαδικασίας έκδοσης συντάξεων είναι αναμενόμενο. Το να δηλώνει όμως ο ίδιος ο φορέας, με το υπ’ αριθμ. 249927/27.5.22 γενικό έγγραφο, αδυναμία να απαντήσει στα ερωτήματα των τοπικών υποκαταστημάτων που θα τρέξουν το νέο σύστημα απονομής των συντάξεων, είναι επικίνδυνο και αποδεικνύει το μπάχαλο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη εις βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περισσότερα από δεκαπέντε ερωτήματα που διατυπώνουν οι εισηγητές των συντάξεων του ΕΦΚΑ, οι απαντήσεις παραπέμπουν σε ενέργειες που θα λάβουν χώρα στο μακρινό μέλλον.

Όλο αυτό το διάστημα, ακούγαμε τον Υπουργό Εργασίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας, να εγγυώνται fast track διαδικασίες, σημειωτέον χωρίς πραγματικό έλεγχο του φακέλου των ασφαλισμένων από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Ακούγαμε για την πληθώρα των εκκρεμών συντάξεων που κληρονόμησε η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ. Ακούγαμε για λήψη σύνταξης με ένα κλικ, για μηδενισμό των εκκρεμών συντάξεων και άλλες πολλές και βαρύγδουπες δηλώσεις από την κυβέρνηση.

Εν τέλει, έχουμε ένα σύστημα που δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη, ξεκάθαρη απόδειξη της προχειρότητας της ΝΔ στη νομοθέτηση. Ένα φιάσκο που σκάει μέσα στην ακρίβεια, που ήδη σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία δεν ξέρουν πια τι να πρωτο πληρώσουν και πώς θα ανταποκριθούν στο νέο κύμα ανατιμήσεων που έρχεται. Η κοινωνία βυθίζεται στην απαισιοδοξία, αγωνιά για το πως θα βιοποριστεί και η Κυβέρνηση, έχοντας ήδη αποτύχει σε όλους τους τομείς, με ανευθυνότητα και προχειρότητα διαχειρίζεται και την έκδοση των συντάξεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News