Ηράκλειο

«Ο κύκλος της ζωής με μαντινάδες»: Εκδήλωση της Αλληλεγγύης Ηρακλείου για την νόσο Alzheimer

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

Η Αλληλεγγύη Ηρακλείου για τη νόσο Alzheimer και την υγιή γήρανση γιορτάζει την ολοκλήρωση του επιτυχημένου διαδικτυακού προγράμματος «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ» το οποίο άρχισε τον Απρίλιο 2021.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 120 υγιείς ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών, οι οποίοι παρακολούθησαν συνεδρίες νοητικής ενδυνάμωσης, ομαδικής συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης, μαθήματα σκάκι, μαθήματα ιταλικής γλώσσας και φυσικής άσκησης με ειδικά μελετημένες ασκήσεις για ηλικιωμένους και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Επίσης ψυχαγωγικά μουσικά απογεύματα κρητικής παραδοσιακής μουσικής με την επιμέλεια του γνωστού μουσικού κ. Γιώργη Τσαντάκη.

 Όλο αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα υλοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω skype και ήταν μία εξαιρετική λύση –σύμφωνα με τις δικές τους ενθουσιώδεις αξιολογήσεις- στην απομόνωση λόγω καραντίνας και μέτρων προφύλαξης για τον covid 19.

Επίσης έγιναν δια ζώσης μαθήματα βασικών αρχών υπολογιστών. Όσοι φίλοι δεν είχαν δικότους ταμπλετ τους παραχωρήθηκε ένα από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  για όλο το διάστημα του προγράμματος.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμη εκδρομές, πικνικ και συνεστιάσεις σε ταβέρνες με μουσική.

Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν ήδη σε 2 συνέδρια ένα πανευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο και πρόκειται να παρουσιασθούν και στο 8ο Παγκρήτιο Συνέδριο νόσου Alzheimer και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Υγιή Γήρανση που θα πραγματοποιηθούν στο ΕΒΕΗ 22-23-24 Σεπτεμβρίου 2022.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος "ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ" μετά από απόφαση των ίδιων των ωφελούμενων θα παρουσιαστεί με μία γιορτή που οργάνωσαν οι ίδιοι, μια κατάθεση ψυχής  «Ο κύκλος της ζωής με μαντινάδες» στο μικρό κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις την Πέμπτη στις 16 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ!!

Σας καλούμε όλους, να σας καλοδεχτούμε με ζαχαρωτες χειροποίητες και χειρόγραφες μαντινάδες,  για να παρακολουθήσετε -με ελεύθερη είσοδο- μιαν όμορφη ερασιτεχνική παράσταση που θα την θυμάστε με τρυφερότητα για πολύ καιρό!

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια