Ηράκλειο

Συνάντηση Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη - Τι συζητήθηκε

Ο Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης Συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί με παραγωγικούς φορείς της Κρήτης.

Στη συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης παραβρέθηκαν το μέλος του ΔΣ Γιώργος Τρυπάκης και το στέλεχος του τουριστικού κλάδου Νίκος Φουντουλάκης.

Όπως ανέφερε και στους συνομιλητές του, ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, η συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ξενοδόχων είναι η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιεί με παραγωγικούς φορείς με τη νέα του ιδιότητα για δύο πολύ συμβολικούς λόγους.

Αφενός για να καταδείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τα ζητήματα του Τουρισμού και αφετέρου γιατί ο Τουρισμός, αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας και έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής και της ελληνικής οικονομίας.

Όλα τα στοιχεία για την ανάπτυξη του Τουρισμού αυτή τη χρονιά, μετά από δύο χρόνια «τουριστικής ανομβρίας»  λόγω της πανδημίας, δημιουργούν την πεποίθηση σε όλους τους φορείς αλλά και στην κυβέρνηση ότι το 2022 θα είναι η χρονιά του Τουρισμού και από πλευράς αφίξεων και από πλευράς εσόδων.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης τόνισε την αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης των τουριστικών επιχειρήσεων που θα συμβάλλει αποφασιστικά στον ποιοτικό τουρισμό που πρέπει να προσφέρει η Κρήτη στους χιλιάδες επισκέπτες της. Ενώ τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης σύνδεσης και συνεργασίας του Πρωτογενούς Τομέα με τις τουριστικές επιχειρήσεις για την ανάδειξη των κρητικών προϊόντων και της κρητικής διατροφής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ευχαρίστησε τον Κ. Κεφαλογιάννη τόσο για την επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης όσο και για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος στην καθημερινή άσκηση των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων και του ζήτησε να τα προωθήσει στους αρμόδιους φορείς.

Ενδεικτικά ο Νίκος Χαλκιαδάκης του ανέφερε το θέμα της αύξησης του κόστους ενέργειας και των πρώτων υλών που επιβαρύνουν δυσβάστακτα τους επαγγελματίες του κλάδου. Την έλλειψη ικανού εργατικού δυναμικού που θα οδηγήσει νομοτελειακά σε πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Την ανάγκη αναβάθμισης του υπουργείου Τουρισμού ώστε να στηρίξει αποφασιστικά τη «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας. Την ανάγκη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο να δοθούν ανταγωνιστικές αμοιβές στους εργαζόμενους και τέλος, την αδήριτη ανάγκη να αναβαθμιστεί η τουριστική εκπαίδευση που σήμερα έχει ουσιαστικά καταρρεύσει.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια