Κρήτη: «Ημέρα καριέρας» για πρόσφυγες και μετανάστες που χτίζουν μια νέα ζωή (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: «Ημέρα καριέρας» για πρόσφυγες και μετανάστες που χτίζουν μια νέα ζωή (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημέρα καριέρας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο «ανοίγει» δίαυλο επικοινωνίας προσφύγων και μεταναστών με τοπικές επιχειρήσεις

Ιστορίες ξεριζωμού και πόνου μοιράστηκαν πρόσφυγες που έπειτα από έναν πραγματικό Γολγοθά, βρήκαν ασφάλεια στην Κρήτη.

Κοινός παρονομαστής τους, η εξεύρεση μίας σταθερής δουλειάς που θα τους επιτρέψει να σταθούν στα πόδια τους. Σε αυτό το πλαίσιο και η ημέρα καριέρας που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο «ανοίγει» δίαυλο επικοινωνίας προσφύγων και μεταναστών με τοπικές επιχειρήσεις.

Η Δωροθέα και ο Μπασίρο είναι δύο από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Κρήτη, με την στήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Επιχειρούν να κάνουν το επόμενο βήμα και να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις.  Γι’ αυτό, μαζί με δεκάδες άλλους πρόσφυγες, βρέθηκαν στην Ημέρα Καριέρας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

«Τώρα μπορώ να χαμογελάω, είμαι πιο χαρούμενη από οτι στην αρχή, η ζωή μας βελτιώνεται» δήλωσε η Δωροθέα από το Καμερούν, κρατώντας στην αγκαλιά το μωρό της. «Ήμουν έγκυος κι πολύ άρρωστη ήμουν 7 μηνών με μετέφεραν εδώ και γέννησαν το κοριτσάκι μου την ιδιά ημέρα. Ήταν φοβερά δύσκολο. Στο Καμπ της Λέσβου έχασα τη σκηνή μου τρεις φορές από τις φωτιές, έχασα τα πάντα τρεις φορές» πρόσθεσε.

Έχοντας ζήσει τον δραματικό Γολγοθά της προσφυγιάς και του εγκλεισμού για περίπου 1,5 χρόνο σε Καμπ στη Λέσβο, η νέα ζωή στην Κρήτη έχει αρχίσει να κλείνει τις πληγές μιας δύσκολης περιπέτειας. «Ήρθαμε με βάρκα, ήταν δύσκολο και τρομακτικό, καταφεραμε να φτάσουμε στη Σάμο μας διέσωσε η ακτοφυλακή . Τα πράγματα είναι καλύτερα από τότε που ήρθαμε πριν από δυο χρόνια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο 22χρονος Μπασίρο που ήρθε στην Κρήτη για ένα καλύτερο αύριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News