Η επόμενη κίνηση του δήμου για το «μπλόκο» στο έργο του Αλμυρού ποταμού (βίντεο)

Κρήτη
Η επόμενη κίνηση του δήμου για το «μπλόκο» στο έργο του Αλμυρού ποταμού (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλος όγκος νερού απο τον Αλμυρό χάνεται στη θάλασσα - Μέχρι τέλους θα «κυνηγήσει» το θέμα ο Δήμος με αιχμή τις αυξημένες ανάγκες - Για ολοκληρωμένο σεβασμό στο περιβάλλον κάνει λόγο ο Δήμαρχος

Στο Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης προσφεύγει ο Δήμος Μαλεβιζίου προκειμένου να λάβει το «πράσινο» φως για την αξιοποίηση μικρών ποσοτήτων νερού από τον Αλμυρό Ποταμό, μέσω της αφαλάτωσης, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν, μετά την αρνητική γνωμοδότηση υπηρεσιακών παραγόντων, σε τοπικό επίπεδο και παρά τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος για το επίμαχο έργο, κοινωφελούς χαρακτήρα το οποίο δίνει λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης. 

Ειδικότερα, το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά την κατασκευή έργων ύδρευσης για την αξιοποίηση μόλις 3.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα από τον Αλμυρό Ποταμό, ποσότητες που θα οδηγούνται στις μονάδες αφαλάτωσης για την αναγκαία επεξεργασία. 

Μεγάλος όγκος νερού απο τον Αλμυρό χάνεται στη θάλασσα 

Την ίδια ώρα χάνονται εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από τον ποταμό στη θάλασσα, με τους αρμόδιους φορείς να τονίζουν εδώ και αρκετές δεκαετίες, την αναγκαιότητα αξιοποίησης των νερών του Αλμυρού Ποταμού. 

Μέχρι τέλους θα  «κυνηγήσει» το θέμα ο Δήμος με αιχμή τις αυξημένες ανάγκες 

Με αφορμή το «κόκκινο» φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο αξιοποίησης μικρών ποσοτήτων νερού από τον Αλμυρό Ποταμό, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, μίλησε στο neakriti.gr και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις συγκεκριμένες εξελίξεις.


Για ολοκληρωμένο σεβασμό στο περιβάλλον κάνει λόγο ο Δήμαρχος  

Ο Μενέλαος Μποκέας κάνει λόγο για έναν σχεδιασμό, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, ο οποίος παράλληλα θα διασφαλίσει ποιοτικό και οικονομικό νερό προς τους δημότες και επισκέπτες. 

«Διεκδικούμε τα αυτονόητα, μέσω της πιλοτικής αυτής αξιοποίησης των νερών του Αλμυρού ποταμού, με ορθολογικό τρόπο και σεβασμό προς το Περιβάλλον» εξήγησε ο κ. Μποκέας και συνέχισε «ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την υλοποίηση του οραματικού αυτού σχεδιασμού, ο οποίος θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ύδρευσης».

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από έναν περίπου χρόνο, προκρίθηκε η πρόταση για την αξιοποίηση του γλυκού νερού του Αλμυρού Ποταμού, στο πλαίσιο δημόσιας διαβούλευσης και σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News