Χερσόνησος: Πάνω από 1.000 συμμετέχοντες στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής (βίντεο, εικόνες)

Ηράκλειο
Χερσόνησος: Πάνω από 1.000 συμμετέχοντες στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Χερσόνησο «χτυπά» η καρδιά της Αθλητικής Ρομποτικής, μέσα από τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγίου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και άλλων φορέων

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ο οποίος λαμβάνει χώρα στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Λιμένα Χερσονήσου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο τεχνολογικό γεγονός της χρονιάς το οποίο διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελετή έναρξης του πρωτοποριακού Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Αθλητικής Ρομποτικής, ο οποίος προάγει τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς με τη τεχνολογία του αύριο, ήταν εντυπωσιακή.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Ρομποτικής πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, του υυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κρήτης, του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Ηρακλείου.

Οι νικητές των τριών πρώτων θέσεων κάθε κατηγορίας διεκδικούν προκρίσεις σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής στο εξωτερικό, καθώς επίσης ταξίδια και μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News