Ηράκλειο: Μαθητές στο Πρότυπο Γυμνάσιο βρήκαν τραυματισμένη ζάρα (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Μαθητές στο Πρότυπο Γυμνάσιο βρήκαν τραυματισμένη ζάρα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το συγκεκριμένο είδος κουκουβάγιας, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον τόσο για την φύση όσο και για τον άνθρωπο, είναι από τους βασικές θηρευτές τρωκτικών» δήλωσε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο ζωολόγος – επιστήμονας, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πέτρος Λυμπεράκης

Μία επιχείρηση διάσωσης για μία τραυματισμένη ζάρα, στήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στο Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Το συγκεκριμένο είδος κουκουβάγιας, γνωστή στον κόσμο ως κλαψοπούλι ή καλό πουλί ή κακό πουλί  - το κοινό της όνομα στην Κρήτη είναι Ζάρα – βρήκαν και περιέθαλψαν οι μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η νεαρή ζάρα βρέθηκε ελαφρά τραυματισμένη στις τουαλέτες του σχολείου και με την φροντίδα των εκπαιδευτικών μεταφέρθηκε σε σκιερό μέρος και  παραδόθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

«Το συγκεκριμένο είδος κουκουβάγιας, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον τόσο για την φύση όσο και για τον άνθρωπο, είναι από τους βασικές θηρευτές  τρωκτικών» είπε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο ζωολόγος – επιστήμονας, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πέτρος Λυμπεράκης.

Αναφορικά με την τύχη του πτηνού, αν δεν υπήρχε ανθρώπινη κινητοποίηση, ο κ. Λεμπεράκης, σημείωσε ότι θα κατέληγε ως «θύμα» κάποιας γάτας και συνέχισε πως αυτή την χρονική στιγμή  είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά χρειάζεται μία σχετική φροντίδα προκείμενου να πετάξει.

Φωτογραφία αρχείου Wikipedia

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News