Νέα τραγωδία στην Κρήτη - Πνίγηκε 26χρονος τουρίστας σε παραλία της Χερσονήσου

Κρήτη
Νέα τραγωδία στην Κρήτη - Πνίγηκε 26χρονος τουρίστας σε παραλία της Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγική κατάληξη είχε το μεσημεριανό μπάνιο για έναν 26χρονο άνδρα, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε

Άλλη μία τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Ιουνίου,  σε παραλία της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στην Χερσόνησο, καθώς νεαρός τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε. Άμεσα έγινε αντιληπτός από τους λουόμενους, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. 

Τον 26χρονο έβγαλαν στην παραλία πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού έσπευσαν δύο γιατροί από το Ιατρικό Κέντρο Μαλίων, οι οποίοι προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ, ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο άνδρας κατέληξε.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά διάσωσης στις θάλασσες της Κρήτης τις τελευταίες ημέρες, με το τελευταίο να λαμβάνει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 4 Ιουνίου, σε παραλία της Ανάληψης Χερσονήσου.

Υπενθυμίζεται τότε ότι τα χειρότερα σενάρια αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση ναυαγοσώστη, ο οποίος διέσωσε έναν 35χρονο τουρίστα ο οποίος κολυμπούσε με την εξάχρονη κόρη του και τα κύματα τους παρέσυραν.

Προτεραιότητα των τουριστικών δήμων η ναυαγοσωστική κάλυψη

Τέλος δεν έχουν τα περιστατικά διάσωσης στις θάλασσες της Κρήτης τις τελευταίες ημέρες, με το τελευταίο να λαμβάνει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιουνίου, σε παραλία της Ανάληψης Χερσονήσου.

Ειδικότερα, τα χειρότερα σενάρια αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση ναυαγοσώστη χθες σε παραλία της Χερσονήσου. Τη στιγμή που ένας 35χρονος τουρίστας κολυμπούσε αμέριμνος με την εξάχρονη κόρη του, τα κύματα τους παρέσυραν. Άμεσα έσπευσε ο ναυαγοσώστης για βοήθεια, με αποτέλεσμα να τους βγάλει έξω από το νερό σώους, δίνοντας αίσιο τέλος στην περιπέτειά τους. 

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, επισημαίνεται η σημαντικότητα της ναυαγοσωστικής κάλυψης, πόσο μάλλον σε πολυσύχναστες παραλίες. Στη θέση τους βρίσκονται όλοι οι ναυαγοσώστες στο Δήμο Χερσονήσου, με τον δήμαρχο Γιάννη Σέγκο να επισημαίνει πως έχει καλυφθεί κάθε κενό. 

Θέμα χρόνου αποτελεί και για τον δήμο Μαλεβιζίου να τοποθετηθούν ναυαγοσώστες, καθώς ο διαγωνισμός σε πρώτη φάση βγήκε άγονος. Ευτυχές το γεγονός πως μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί δυσάρεστα περιστατικά στις παραλίες της περιοχής, χωρίς όμως ο κίνδυνος να παύει να ελλοχεύει για τους λουόμενους.

Τη συνεργασία των πολιτών, ντόπιων και επισκεπτών, ζητούν οι ναυαγοσώστες, ειδικά σε μέρες που τα καιρικά φαινόμενα μπορούν να αποβούν μοιραία για θαλάσσιες δραστηριότητες. Ακόμη, συμβουλεύουν τους λουόμενους να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες που προβλέπει η εκάστοτε σημαία, ανάλογα με το χρώμα της, στον πύργο της τορπίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News