Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ: Οι ελλείψεις απειλούν με κλείσιμο κρεββατιών στην ΜΕΘ - Κάθετη η Γκάγκα στο θέμα των αναισθησιολόγων (βίντεο)

Ερώτηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντιχάκη και η απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα

Καμπανάκι κινδύνου για τον κίνδυνο να χρειαστεί να κλείσουν κρεββάτια στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ λόγω έλλειψης προσωπικού, κρούουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου,

Τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα την ώρα που η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντιχάκη, από το Βήμα της Βουλής, υποστηρίζει ότι το προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ είναι περισσότερο από ποτέ.

Για μια πραγματικότητα που πάντως δεν έχει καμία σχέση με τις καθημερινές ανάγκες του νοσοκομείου έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι με φόντο αυτές τις δηλώσεις, μέσω των οποίων η κ. Γκάγκα επιχείρησε  να χαρακτηρίσει απόψεις των εργαζομένων και πάντως σε καμία περίπτωση Πολιτική για την Υγεία, τις μονιμοποιήσεις στα νοσοκομειακά ιδρύματα.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για 13 αποχωρήσεις ειδικευόμενων και επικουρικών νοσηλευτών, που ήδη έχουν σημάνει καμπανάκι κινδύνου για τη λειτουργία της ΜΕΘ.

Κάθετη ήταν η κ. Γκάγκα στην απάντησή της στη Βουλή και για το ζήτημα των αναισθησιολόγων που περιέγραψε ότι δεν αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με την εργασία τους, όταν οι ίδιοι εδώ και μήνες διαμαρτύρονται για μπλοκάρισμα λόγω της πανδημίας των αδειών και των ρεπό τους που τους έχει οδηγήσει λόγω απουσίας ικανοποιητικού αριθμού αναισθησιολόγων στα όρια της κατάρρευσης.

 Σε ότι αφορά το αίτημα μονιμοποιήσεων που τέθηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ προς την αναπληρώτρια υπουργό , η ίδια  χαρακτήρισε «ελληνική νοοτροπία» την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού, που δεν υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πάντως ως επιλογή συνδέεται με προσωπικές απόψεις εργαζομένων και όχι με την πολιτική για την υγεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια