Λογαριασμός ΔΕΥΑΗ για πολλά… εγκεφαλικά - Καλείται να πληρώσει 5.679 ευρώ

Κρήτη
Λογαριασμός ΔΕΥΑΗ για πολλά… εγκεφαλικά - Καλείται να πληρώσει 5.679 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αστρονομικό ποσό των… 5.679 ευρώ, διάβασε ανοίγοντας το λογαριασμό - Της ΔΕΥΑΗ δημότης του Ηρακλείου, γεγονός που θέλησε να καταγγείλει

Νέες περιπτώσεις παράλογα φουσκωμένων λογαριασμών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ) λόγω… αέρα στα δίκτυα των Βασιλειών και άλλων περιοχών του Ηρακλείου, έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΝΚ» για τα χιλιάρικα, τα διχίλιαρα και τα τριχίλιαρα που κλήθηκαν πολλοί δημότες να πληρώσουν, για κυβικά που και να ήθελαν δεν θα μπορούσαν να είχαν καταναλώσει, στο διάστημα του τελευταίου επταμήνου.

Το αστρονομικό ποσό των… 5.679 ευρώ, διάβασε ανοίγοντας το λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ δημότης του Ηρακλείου, γεγονός που θέλησε να καταγγείλει στην εφημερίδα «ΝΚ», μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, για τα ογκομετρικά ρολόγια που τοποθέτησε η Υπηρεσία, γνωρίζοντας πως πρόκειται για υδρόμετρα τα οποία εκτός από νερό καταγράφουν και τον αέρα!

Την υπόθεση φέραμε στο φως της δημοσιότητας το περασμένο Σάββατο. Και αμέσως προκλήθηκε σάλος ενώ καθημερινά, δημότες επικοινωνούν μαζί μας και μας ενημερώνουν για ανάλογες, δικές τους περιπτώσεις, με λογαριασμούς και καταναλώσεις, που είναι πέρα από κάθε λογική.

Μάλιστα, αύριο, Πέμπτη, 9 Ιουνίου στη 1 το μεσημέρι, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Γιώργου Στειακάκη που εκπροσωπεί την παράταξη Κουράκη και του Τάσου Τσατσάκη που εκπροσωπεί την παράταξη Λυγερού, η διοίκηση της ΔΕΥΑΗ θα συνεδριάσει εκτάκτως αποκλειστικά για την υπόθεση αυτή.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ μιλώντας το πρωί της περασμένης Δευτέρας σε κατοίκους των Βασιλειών, τους κάλεσε να υποβάλλουν αίτηση στην υπηρεσία και δεσμεύτηκε ότι οι λογαριασμοί θα διορθωθούν.

Ο Γιώργος Βουρεξάκης είπε πως θα ληφθούν  υπόψη οι λογαριασμοί των προηγούμενων χρόνων. Και θα βγει ένας μέσος όρος για να διορθωθούν τα ποσά. Ωστόσο, έχει μείνει εκτός διευκρίνισης αν στον μέσο όρο θα συμπεριληφθούν και οι τελευταίοι λογαριασμοί κάτι που θα λειτουργούσε και πάλι σε βάρος των δημοτών.

Επίσης, από την τελευταία μέτρηση και μετά, τα ρολόγια εξακολουθούν να γυρίζουν σαν… ανεμόμυλοι και να καταγράφουν δεκάδες κυβικά, που δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές καταναλώσεις του νερού.

Τι θα γίνει και με τα κυβικά αυτά; Και τέλος. Πότε θα αντικατασταθούν αυτά τα ρολόγια με σύγχρονα υδρόμετρα υπερήχων κατά τη δέσμευση Βουρεξάκη; Και βέβαια, θα τοποθετηθούν εξαεριστήρες στην περιοχή των Βασιλειών; Αν ναι πότε; Όλα αυτά είναι ανοιχτά ζητήματα που θα τεθούν αύριο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου αναμένεται να παραβρεθούν και κάτοικοι των Βασιλειών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News