Μινώα Πεδιάδας: Ένας οικίσκος για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στη Βόνη από το ΕΛΜΕΠΑ

Κρήτη
Μινώα Πεδιάδας: Ένας οικίσκος για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στη Βόνη από το ΕΛΜΕΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια συγκινητική, συμβολική όσο και ουσιαστική πρωτοβουλία προχώρησε το ΕΛΜΕΠΑ - μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου - προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Σε μια συγκινητική, συμβολική όσο και ουσιαστική πρωτοβουλία προχώρησε το ΕΛΜΕΠΑ - μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου - που διέθεσε έναν οικίσκο στη Βόνη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες στέγασης του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο μετά τον σεισμό δεν έχει λειτουργήσει ακόμη.

Μετά την παράδοση του οικίσκου ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης δήλωσε:

«Η πρωτοβουλία του ΕΛΜΕΠΑ ήταν μια ευγενική προσφορά με πολλαπλά μηνύματα. Το βασικότερο όμως είναι ότι πραγματικά η κίνηση αυτή μας κάνει να σκεφτόμαστε πως δεν είμαστε μόνοι στην προσπάθεια μας για την επαναφορά του Δήμου μας στην κανονικότητα, αλλά πως υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη σκέφτονται τους συμπολίτες τους. Η κίνηση που κάνατε λοιπόν μας έχει συγκινήσει και δείχνει την ευαισθησία του εκπαιδευτικού Ιδρύματος».

Με τη σειρά του ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, Καθηγητής Νίκος Κατσαράκης επισήμανε ότι:

«Τα τελευταία χρόνια εντείνεται η προσπάθεια της πιο στενής μας διασύνδεσης  με τη κοινωνία και την πραγματική οικονομία, έτσι ώστε να εκπληρώνουμε μια από τις κομβικές αποστολές των Πανεπιστημίων που είναι η προσφορά στην κοινωνία. Όταν έγινε αυτός ο σεισμός συγκλονιστήκαμε και σκεφτήκαμε με ποιο τρόπο μπορούμε να συνεισφέρουμε ως Πανεπιστήμιο. Έτσι προσφέραμε αυτό τον οικίσκο. Όταν μάθαμε ότι θα χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς χαρήκαμε ακόμα περισσότερο, καθώς συνδέεται με τη δράση του Πανεπιστήμιου μας που είναι η Εκπαίδευση».

Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του οικίσκου παρευρέθηκαν - πέρα από τον κ. Φραγκάκη από την μεριά του Δήμου Μινώα Πεδιάδας οι Αντιδήμαρχοι: Στέλιος Καλομοίρης, Γιάννης Δρακακης, Κώστας Αραβιακης και Μανώλης Ζαμπουλακης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βόνης Μ. Στεφανάκης, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βόνης, αλλά και οι φορείς που λειτουργούν εθελοντικά το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Από την πλευρά του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θρασύβουλος Μανιός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News