Ηράκλειο: Μπαζώνουν τον ποταμό στις Γούρνες ξεχνώντας τις πλημμύρες του 2020

Κρήτη
Ηράκλειο: Μπαζώνουν τον ποταμό στις Γούρνες ξεχνώντας τις πλημμύρες του 2020

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος φέρει την ευθύνη για αυτό είναι κάποιος ιδιώτης ή ο Δήμος

Οι πλημμύρες του 2020 στον Δήμο Χερσονήσου προφανώς δε συνέτισαν κανέναν, ούτε πολίτες, ούτε τον Δήμο τον ίδιο και τις υπηρεσίες του, και αποδεικτικό όλων αυτών είναι οι φωτογραφίες.

Στην τελευταία ιρλανδική γέφυρα προς την εκβολή του Γουρνιώτη ποταμού στη θάλασσα όπου ούτως ή άλλως λόγω της ιρλανδικής που είναι υπερυψωμένη, γίνεται ανάσχεση νερού. Τώρα τη φαρδαίνουν ρίχνοντας βράχους, προφανώς θα ακολουθήσει τσιμεντόστρωση και άσφαλτος δρόμος.

Το ζήτημα αυτό δημιουργεί μια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τις ευθύνες του Δήμου αλλά και των κατοίκων. Αρχικά ποιος τα ρίχνει είναι ιδιώτης ή ο Δήμος με ενδεχόμενη γραπτή ή προφορική έγκριση από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, γιατί την ευθύνη στον Γουρνιώτη έχει η Περιφέρεια Κρήτης. Και τι θα συμβεί αν από Σεπτέμβρη πλημμυρίσει πάλι η περιοχή.

Είναι φανερό ότι το μπάζωμα αυτό είναι παράνομο και η μελέτη διευθέτησης του ποταμού δεν είχε πραγματοποιηθεί. Τα πλημμυρικά φαινόμενα του χειμώνα προφανώς ορισμένους τούς απασχολούν λιγότερο από την εξυπηρέτηση κάποιων ιδιωτών τουριστικών καταλυμάτων το καλοκαίρι, που θέλουν να δουλέψουν

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News