Ηράκλειο: Στο σκαμνί σήμερα ο 45χρονος για τον θάνατο του φίλου του

Κρήτη
Ηράκλειο: Στο σκαμνί σήμερα ο 45χρονος για τον θάνατο του φίλου του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 45χρονος είχε κριθεί ένοχος, πριν από λίγα χρόνια, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για «θανατηφόρα έκθεση»

Μνήμες από την υπόθεση του τραγικού χαμού ενός νεαρού Κρητικού, ο οποίος είχε τραυματιστεί θανάσιμα τον Μάρτιο του 2011, από διερχόμενο όχημα, στη νέα επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Βιάννου, αναμένεται να «ξυπνήσουν» σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, στα Δικαστήρια. Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει ένας φίλος του εκλιπόντος, ηλικίας - σήμερα - περίπου 45 ετών.

Πρόκειται ίσως για μια από τις πιο δραματικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την τοπική κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια. Μια παρέα τεσσάρων φίλων από χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου είχε μεταβεί στην πόλη του Ηρακλείου για διασκέδαση. Τα ξημερώματα, η παρέα ξεκίνησε για να επιστρέψει στο χωριό με αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δύο άτομα από την παρέα (ένας εκ των οποίων ο θανών) βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης και τσακώνονταν μεταξύ τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο οδηγός του οχήματος «κατέβασε» από το αυτοκίνητο τα δύο εν λόγω άτομα, μερικά χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, πάνω στον δρόμο προς Βιάννο.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της 19ης Μαρτίου του 2011, διερχόμενο αυτοκίνητο (ο οδηγός του οποίου δεν εντοπίστηκε ποτέ) τραυμάτισε θανάσιμα τον έναν από τους δύο φίλους, βυθίζοντας σε ανείπωτο πένθος την οικογένειά του, αλλά κι εν γένει την τοπική κοινωνία του χωριού.

Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί - σε δεύτερο βαθμό - σήμερα Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο. Ο 45χρονος είχε κριθεί ένοχος, πριν από λίγα χρόνια, από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου) για «θανατηφόρα έκθεση».

Ο καταδικασθείς είχε κριθεί ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό, ενώ το δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News