Ηράκλειο: Σήμερα η δίκη του 39χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε το πατέρα του υπό την επήρεια μέθης

Κρήτη
Ηράκλειο: Σήμερα η δίκη του 39χρονου που κατηγορείται ότι σκότωσε το πατέρα του υπό την επήρεια μέθης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαστήριο είχε επιβάλει στον 39χρονο ποινή κάθειρξης 12 ετών, ωστόσο χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και είχε αφεθεί ελεύθερος

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, η υπόθεση πατροκτονίας που είχε λάβει χώρα πριν από περίπου 4,5 χρόνια στη Φορτέτσα Ηρακλείου. Κατηγορούμενος είναι ένας 39χρονος - σήμερα - Ηρακλειώτης, ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2017 είχε σκοτώσει τον πατέρα του ενώ βρίσκονταν κι οι δύο σε κατάσταση μέθης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Μάρτιο του 2019 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο είχε κρίνει ένοχο τον 39χρονο για «ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Ωστόσο, η Έδρα είχε κρίνει ότι ο κατηγορούμενος προέβη στην πράξη του έχοντας ελαττωμένη ικανότητα προς καταλογισμό, καθώς, μεταξύ άλλων, είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Το δικαστήριο τού είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 12 ετών, ωστόσο χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του κι ο 39χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Το τραγικό περιστατικό είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου του 2017. Νωρίτερα, για πολλές ώρες, πατέρας και γιος διασκέδαζαν μαζί, μεταξύ άλλων, και σε καφενεία της περιοχής, όπου φέρονται να ήπιαν πολύ αλκοόλ.

Πατέρας και γιος φέρονται να διαπληκτίστηκαν για άγνωστη αιτία και να ήρθαν στα χέρια, πριν τελικά λάβει χώρα ο θάνατος του 61χρονου άνδρα.

«Δε θυμάμαι τίποτα»

«Οι σχέσεις με όλη την οικογένειά μου είχαν διαταραχθεί, όπως συμβαίνει συνήθως στις οικογένειες που τα παιδιά είναι εξαρτημένα. Δεν ήμουν ο γιος που θα ήθελαν. Ωστόσο, τα τελευταία 8 χρόνια οι σχέσεις μας ήταν καλές», είχε πει, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο 39χρονος. Για το επίμαχο βράδυ, ανέφερε ότι έχει κενά μνήμης. «Δε θυμάμαι τίποτα. Θυμάμαι μόνο να προσπαθεί να με χτυπήσει κι εγώ να τον απωθώ. Τίποτα άλλο δε θυμάμαι», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, τον Μάρτιο του 2019.

Η δίκη είχε λάβει χώρα μέσα σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, καθώς στο ακροατήριο βρίσκονταν στενοί συγγενείς δράστη και θύματος, οι οποίοι στάθηκαν σύσσωμοι στο πλευρό του κατηγορούμενου. Υπέρ του 39χρονου είχαν καταθέσει τότε τόσο η θεία του κατηγορούμενου και αδερφή του θύματος, όσο και η γιαγιά του 39χρονου και μητέρα του εκλιπόντος.

Στο πλευρό η μάνα του

Υποβασταζόμενη και με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα του θύματος εμφανίστηκε για μερικά λεπτά στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η ηλικιωμένη, αφού πλησίασε τον εγγονό της, ο οποίος διέμενε συχνά στην οικία του πατέρα του, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην ίδια και να τη φροντίζει, τον αγκάλιασε και τον φίλησε.

«Είναι ευαίσθητο παιδί. Δε θα έκανε κάτι τέτοιο. Για εμένα ήταν και παιδί κι εγγόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του κατηγορουμένου, η οποία πρόσθεσε απευθυνόμενη στον εγγονό της: «Η γιαγιά θ’ αντέξει, αγόρι μου!». Εξάλλου, και η θεία του κατηγορούμενου, η οποία ήταν, μάλιστα, το άτομο που αντίκρισε πρώτο τον νεκρό αδερφό της, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση ο ανιψιός της δεν είχε επίγνωση τού τι έκανε.

 (φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News