Ηράκλειο: Κάτοικοι στο Γιόφυρο ζουν μαζί με την δυσοσμία των λυμάτων (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Κάτοικοι στο Γιόφυρο ζουν μαζί με την δυσοσμία των λυμάτων (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και την παραλιακή λεωφόρο, είναι αισθητή η έντονη δυσοσμία, η οποία προέρχεται από τον Γιόφυρο ποταμό, όπου δημότες της ευρύτερης περιοχής διαμαρτύρονται για τα στάσιμα λύματα, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικές καταστάσεις

 

  • Τριτοκοσμικές καταστάσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής
  • Μπλόκο πολιτών σε συνεργείο που επιχείρησε να ρίξει μπάζα στο ποτάμι
  • Αυτοψία στο χώρο από κλιμάκιο της ΔΕΥΑΗ και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος

Εδώ και δύο μήνες, δημότες του Ηρακλείου βιώνουν απαράδεκτες καταστάσεις με φόντο τα λύματα στον Γιόφυρο ποταμό, λίγα μέτρα πριν την παραλιακή λεωφόρο, με την δυσομία να είναι αισθητή στην ευρύτερη περιοχή. Οι ίδιοι μιλούν για τριτοκοσμικές καταστάσεις, οι οποίες υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζουν, συνεργείο έριξε τσιμέντο ταχείας πήξεως στη διαρροή λυμάτων στο ποτάμι, ενώ σήμερα πολίτες σταμάτησαν συνεργείο το οποίο επιχείρησε να ρίξει μπάζα στο ποτάμι προκειμένου να μην είναι ορατό το πρόβλημα, την ώρα που η δυσοσμία είναι αφόρητη, με τους ίδιους να αναφέρουν πως ενήλικοι και μικρά παιδιά κλείνονται στα σπίτια τους, καθώς τους προκαλεί ζαλάδα.

Διαβάστε επίσης ⇒

Ηράκλειο: Παραμένουν τα «μαύρα» λύματα στον Γιόφυρο ποταμό (εικόνες, βίντεο)

Ηράκλειο: Επεξεργασμένα λύματα της ΔΕΥΑΗ η αιτία της μόλυνσης στον Γιόφυρο (βίντεο)

Την ίδια ώρα αφού ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, όσο και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, κλιμάκιο της οποίας πραγματοποίησε αυτοψία, ενώ λίγες ώρες αργότερα μηχάνημα συνέλεξε τα μαύρα - στάσιμα νερά από συγκεκριμένα σημαία στο ποτάμι.  

Την ίδια ώρα ο κ. Βουρεξάκης ξεκαθαρίζει ότι αυτές οι εικόνες δεν προκλήθηκαν από το πρόσφατο σπάσιμο αγωγών της ΔΕΥΑΗ, καθώς το πρόβλημα, όπως αναφέρει ο ίδιος, αποκαταστάθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Αυτή τη φορά θα ελεγχθεί αν πρόκειται για νέο σπάσιμο αγωγού στη περιοχή, ενώ λύσεις και όχι άλλα λόγια ζητούν αγανακτισμένοι δημότες από τη ΔΕΥΑΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News