Ηράκλειο: Μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από πυροσβέστες για τους κινδύνους από πυρκαγιές και πλημμύρες (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από πυροσβέστες για τους κινδύνους από πυρκαγιές και πλημμύρες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να φοιτούν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού εν τούτοις τα παιδιά που συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Ηράκλειο, όχι μόνο αφομοίωσαν τις γνώσεις σαν «σφουγγάρι», αλλά και απέδειξαν ότι είναι πανέξυπνα

Με τεράστιο ενθουσιασμό μικροί μαθητές συμμετείχαν σε ενημερωτική δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο, με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

Μέσω της βιωματικής μάθησης, τα παιδιά γνώρισαν πυροσβέστες, είδαν από κοντά πυροσβεστικά οχήματα και ενημερώθηκαν για κινδύνους όπως πυρκαγιές και πλημμύρες, εντυπωσιάζοντας μάλιστα τους άνδρες της υπηρεσίας, με τις γνώσεις τους.

Μπορεί να φοιτούν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού εν τούτοις τα παιδιά που συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ηράκλειο, όχι μόνο αφομοίωσαν τις γνώσεις σαν «σφουγγάρι», αλλά παράλληλα, απέδειξαν ότι είναι πανέξυπνα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν επιτελεί μόνο ένα σπουδαίο ρόλο για την κοινωνία, αλλά εστιάζει και στον τομέα της πρόληψης μέσω της συγκεκριμένης δράσης.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους πυροσβέστες, να θαυμάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, να  μαθαίνουν πώς προλαμβάνονται οι μεγάλοι κίνδυνοι αλλά και να λύσουν τις απορίες που μπορεί να είχαν όσον αφορά το επάγγελμα του Πυροσβέστη.

Να σημειωθεί πως η δράση,  πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας γίνεται σε συνεργασία με τους δήμους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News