Ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα από τους μαθητές του 28ου και 57ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου (vid)

Ηράκλειο
Ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα από τους μαθητές του 28ου και 57ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθητές του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, ζωγράφισαν με χρώματα το σήμα της ειρήνης και άφησαν να ηχήσουν τα τύμπανα της ειρήνης, δημιουργώντας ένα βίντεο με ηχυρό αντιπολεμικό μήνυμα

Ενώ οι μάχες μαίνονται στο μέτωπο Ουκρανίας – Ρωσίας, μαθητές του 28ου και 57ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της ειρήνης.

Μαθητές του Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τους, ζωγράφισαν με χρώματα το σήμα της ειρήνης και άφησαν να ηχήσουν τα τύμπανα της ειρήνης, δημιουργώντας ένα βίντεο με ηχυρό αντιπολεμικό μήνυμα.

Όταν η διεθνής κοινότητα «κωφεύει» και στρέφει αλλού το βλέμμα, οι μαθητές, με ωριμότητα ενηλίκων και με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Μαρίας Παπαδημητροπούλου, δημιούργησαν ένα άκρως συγκινητικό βίντεο, αφού όπως λένε, ο πόλεμος είναι υπόθεση όλων μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί τα τύμπανα της ειρήνης ήχησαν στο σχολείο τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, απαιτώντας απαντήσεις στα «γιατί» του πολέμου και δίνουν με τον τρόπο τους, σαφή εντολή: «Όχι άλλα όπλα και πυρηνικά, να ζούμε όλοι ειρηνικά». «Το Φως θα νικήσει το σκοτάδι, γιατί υπάρχουν δάσκαλοι και παιδιά που δείχνουν το δρόμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News