Νέα απάτη στο Ηράκλειο: Νόμιζε ότι θα λάβει επιδότηση ρεύματος κι έχασε 18.000 ευρώ (βίντεο)

Κρήτη
Νέα απάτη στο Ηράκλειο: Νόμιζε ότι θα λάβει επιδότηση ρεύματος κι έχασε 18.000 ευρώ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο «χτύπημα» απατεώνων στην Κρήτη και αυτή τη φορά με εξαιρετικά μεγάλη λεία ύψους 18.000 ευρώ

Λογιστής «μαϊμού» επικαλούμενος δήθεν επιδότηση ρεύματος, εξαπάτησε 58χρονη γυναίκα στο Ηράκλειο, αποσπώντας ποσό ύψους 18.000 ευρώ.

Οι απάτες στο νησί δεν έχουν τέλος, καθώς ήδη το μονοπάτι της δικαιοσύνης έχει πάρει  πανομοιότυπη υπόθεση, με θύματα δύο άτομα στην Κρήτη και λεία 15.000 ευρώ συνολικά και πρωταγωνιστή άνδρα ο οποίος δρούσε από το Αγρίνιο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 58χρονη, χθες, Δευτέρα 6 Ιουνίου, την κάλεσε κάποιος προσποιούμενος τον «λογιστή» της, την ενημέρωσε ότι δικαιούται επιδότηση ρεύματος και για να την λάβει έπρεπε να πραγματοποιήσει κάποια συγκεκριμένα βήματα. 

Ο υποτιθέμενος λογιστής, της ζήτησε να μπει στον τραπεζικό της λογαριασμό και στη συνέχεια, η ανυποψίαστη γυναίκα, ακολουθώντας τις υποδείξεις, του μετέφερε 18.000 ευρώ.

Το περιστατικό ερευνά η Διεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης των 15.000 ευρώ

Δύο ακόμη άτομα εξαπατήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με παρόμοιο τρόπο στην Κρήτη. Με αριστοτεχνικές κινήσεις, επιτήδειος που δρούσε από το Αγρίνιο φρόντισε να κάνει 20 συνολικά τηλεφωνήματα και να γίνει ιδιαίτερα επίμονος, αποσπώντας απόρρητες πληροφορίες και στη συνέχεια και το μεγάλο ποσό.

Ο άνδρας υποστηρίζει ότι λειτουργούσε με την καθοδήγηση άλλων προσώπων και ότι ποτέ δεν εισέπραξε τα χρήματα που συμφωνήθηκαν. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι απάτες έχουν πολλαπλασιαστεί και οι επιτήδειοι θα έπρεπε να τιμωρούνται, η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης αναβλήθηκε για το Νοέμβριο του 2022.

Παράλληλα, αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι οι επιτήδειοι όχι μόνο δρουν μεθοδικά, αλλά φροντίζουν να μεταφέρουν τα χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό, ώστε να κρύψουν τα ψηφιακά τους ίχνη από τις αρχές.

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News